Erfaringsbasert master i fagdidaktikk for grunnskolen - 3 år (deltid)

Har du fireårig lærerutdanning og minst to års erfaring fra skolen? Nå kan du ta en master i fagdidaktikk for grunnskolen ved Universitetet i Stavanger (UiS). Dette deltidsstudiet på 90 studiepoeng gir deg muligheten til å fordype deg i fagdidaktikk og styrke din profesjonsfaglige kompetanse.

Sist oppdatert
Fakta
Varighet

Deltid over 3 år

Undervisningsspråk

Norsk

Antall studieplasser

20

Studiepoeng

90

Søknadsfrist

1. mars

Med denne masterutdanningen får du anledning til å fordype deg innenfor et fagdidaktisk område . Studiet går deltid over tre år og du kan være i jobb underveis. (Foto: Getty Images)

Om studiet

Arne Rettedals hus, campus Ullandhaug, UiS. (Foto: UiS)

Opptakskrav

Programmet er for søkere som har tatt en fireårig lærerutdanning og som ønsker å bygge på med en master for å oppnå kompetanse tilsvarende en femårig lærerutdanning. For å bli tatt opp på studiet kreves det følgende kvalifikasjoner:

  • Fullført fireårig lærerutdanning eller tilsvarende med ett fag på 60 studiepoeng (som er tilsvarende det faget man ønsker å skrive masteroppgave i tilknytning til)

eller:

  • Fullført treårig allmennlærerutdanning med tilsvarende tilleggsutdanning på minimum 60 studiepoeng i ett fag man ønsker å skrive masteroppgave i tilknytning til.

eller:

  • Fullført minst 210 studiepoeng av femårig lærerutdanning (det vil si hele syklus 1 og 60 studiepoeng pedagogikk/pedagogikk og elevkunnskap)

Det er i tillegg krav til alle søkere om minst to års relevant arbeidserfaring som lærer på skole i minimum 50 % stilling - dette må dokumenteres i søknaden.

Utfyllende regler for opptak (pdf).

Søknad og opptak

Utveksling

Ved å reise til en av våre partnerinstitusjoner i utlandet som en del av studiet har du mulighet til å få en unik utdanning. I tillegg til økte karrieremuligheter, vokser du som person og får se faget ditt fra en ny vinkel. Alt om utveksling

Alle studenter ved UiS skal ha muligheten til å ta deler av studiet sitt i utlandet. For studenter på deltidsprogram kreves det gjerne noen ekstra tilpasninger.

For utfyllende informasjon om opplegg, anbefalinger og kontaktperson, se Barnehagelærer bachelor - heltid.

Generelle spørsmål om utveksling: Utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon

Søknad om utveksling i Søknadsweb: Velg søknadsalternativet "Andre land - Andre utvekslingsavtaler (skriv i merknadsfelt)". I merknadsfeltet må man velge inntil 5 institusjoner som er anbefalt for barnehagelærerstudiene, og presisere ønsket prioritering.

Se hvor du kan dra på utveksling