Vil du inspirere og gi andre minner for livet? Museumspedagogikk gir deg verktøyene til å formidle kunnskap på en levende og engasjerende måte, enten du vil jobbe på museer, vitensentre, minnesteder eller nasjonalparksentre.
1 år/2 semestre
20
15. april
Om studiet
- Unikt i Norden: Studietilbudet er det eneste i sitt slag i nordisk sammenheng og gir deg en sjelden kompetanse med karrieremuligheter innen livslang læring, kulturturisme og offentlig forvaltning.
- Fleksibelt: Digitalt- og samlingsbasert deltidsstudium, med kun én samling per semester. Studiet har ikke obligatorisk oppmøte.
- Praktisk: Studiet kombinerer relevante teoretiske perspektiver med konkrete metoder og eksempler. Du vil som student møte ansatte ved museer og vitensentre som deler sine erfaringer. I andre semester arbeider du med et konkret formidlingsprosjekt veiledet av faglærere.
- Tverrfaglig og forskningsbasert: Studiet tilbys i samarbeid med eksperter innen historiekultur og historiedidaktikk, museumsstudier, spesialpedagogikk, læringspsykologi og barnehagepedagogikk.
Hva kan du bli?
Museumspedagogikk er et studium som kombinerer faglig kunnskap med kreativitet. Du lærer å drive formidlingsarbeid på en måte som gir god innsikt og varige inntrykk hos publikum – barn, ungdom og voksne. Gjennom praksisnært arbeid og spennende prosjekter utvikler du ferdigheter som gjør deg ettertraktet i kultursektoren og utdanningsfeltet.
Studiet gir deg kunnskapen du trenger for å muliggjøre inkluderende, forskningsbasert læring på museer, minnesteder, vitensentre, nasjonalparksentre – eller andre steder der formidling av natur- og kulturarv står sentralt.
Du kan for eksempel gå inn i stillinger som:
- Museums- eller vitensenterpedagog
- Publikumsutvikler og prosjektleder
- Konsulent i offentlig forvaltning eller kulturturisme
Relevante videre studier:
Opptakskrav
Krav om generell studiekompetanse, politiattest og medisinsk testing, samt krav om tilleggsinformasjon
Søknad: via søknadsweb, lokalt opptak
Søknadsfrist: 15. april (Realkompetanse 1. mars)
Utveksling
Ved å reise til en av våre partnerinstitusjoner i utlandet som en del av studiet har du mulighet til å få en unik utdanning. I tillegg til økte karrieremuligheter, vokser du som person og får se faget ditt fra en ny vinkel. Alt om utveksling
Alle studenter ved UiS skal ha muligheten til å ta deler av studiet sitt i utlandet. For studenter på deltidsprogram kreves det gjerne noen ekstra tilpasninger.
For utfyllende informasjon om opplegg, anbefalinger og kontaktperson, se Barnehagelærer bachelor - heltid.
Generelle spørsmål om utveksling: Utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon
Søknad om utveksling i Søknadsweb: Velg søknadsalternativet "Andre land - Andre utvekslingsavtaler (skriv i merknadsfelt)". I merknadsfeltet må man velge inntil 5 institusjoner som er anbefalt for barnehagelærerstudiene, og presisere ønsket prioritering.