Vil du bidra til at barn og unge får en god oppvekst? Som barnevernspedagog spiller du en viktig rolle i å identifisere barn, unge og familiers behov og hjelpe mennesker i utsatte livssituasjoner.
3 år, 6 semestre
180
105
2024: 41 / 39,1 (ORD / førstegang)
15. april via Samordna opptak.
Om studiet
- Bidra til en bedre oppvekst. Som barnevernspedagog hjelper du barn og unge som står i fare for, eller allerede har, sosiale og psykiske utfordringer. Du bidrar til å skape en tryggere fremtid for dem.
- Lær å kommunisere og bygge tillit med barn, familier og offentlige instanser, og utvikler ferdigheter som gjør deg trygg i møter med mennesker i krevende situasjoner.
- Få bred fagkunnskap. Få innsikt i psykologi, jus, helse, samfunnsvitenskap, pedagogikk og spesialpedagogisk arbeid – alt du trenger for å forstå og hjelpe barn og unge med ulike utfordringer.
- Test det du lærer i praksis. I fjerde semester har du 22 ukers veiledet praksis. Da jobber du direkte med utsatte barn, unge og deres familier – i Norge eller utlandet.
- Jobb der barn og unge er. Med en bachelor i barnevernsarbeid kan du jobbe i barnevernet, skoler, fritidsklubber og andre steder hvor barn og unge i utsatte livssituasjoner befinner seg.
Dette studiet er underlagt forskrift for skikkethetsvurdering.
Det var interessen og nysgjerrigheten jeg har for å hjelpe barn, ungdommer og familier som gjorde at jeg valgte den linjen jeg gjorde.
Les intervjuet med Karoline. Hun tok først bachelor i barnevern og deretter master i sosialt arbeid.
Hva kan du bli?
Bachelorgraden i barnevern gir yrkestittel barnevernspedagog. Da kan du jobbe i
- statlig eller kommunal barnevernstjeneste
- institusjoner
- barne- og ungdomspsykiatri
- forebyggende og oppsøkende arbeid
- skole og barnehage
- barn og unges fritidsarena
- frivillige organisasjoner
Videre utdanning
Bachelorgraden i barnevern kvalifiserer blant annet til:
Praksis
Praksis skal gi økt kompetanse av relevans for barnevernspedagogens arbeidsområder. I dette arbeidet står etisk vurderte handlinger sentralt.
![Skyggene av en voksen som tar barn i hånden på vei over asfaltert vei.](https://www.uis.no/sites/default/files/2023-12/7513_17_02_14.jpg.rCfZyPjbMck123ljYBMA.zK3FFYvObr.jpg)
Praksisstudiet er veiledet, variert og vurdert, og inngår som en integrert del av utdanningen.
Du skal videreutvikle din profesjonelle identitet og forståelse for sammenhengen mellom teori og praksis.
Praksisen skal gi økt kompetanse av relevans for barnevernspedagogens arbeidsområder. I dette arbeidet står etisk vurderte handlinger sentralt.
Praksis er en god mulighet til å få relevant arbeidserfaring, og er en obligatorisk del av bachelorprogrammet i barnevernspedagogikk.
Internt reglement for praksis - Institutt for sosialfag (pdf).
Spørsmål om søking og opptak?
Slik søker du opptak (samordnaopptak.no).
På UiS kan du også søke på grunnlag av realkompetanse.
Kontakt oss
Send oss spørsmål om søking og opptak.
Søke om overflytting til 2. studieår?
Studenter som kvalifiserer til det kan søke om overflytting til 2. studieår.
Gjennom praksisen fikk jeg erfaring med å lede grupper, jobbe individuelt med enkeltbarn med spesielle behov og erfaring rundt samarbeidet mellom skole/SFO og foreldre. 22 uker er ganske lenge, man får muligheten til å virkelig komme inn i dybden på arbeidslivet.
Studentlivet i Stavanger
Liknende utdanninger
Kontakt oss
Institutt for sosialfag
Fakultetsadministrasjonen SV
Administrasjon IS