Concordia Humanitarian Organization

CONCORDIA Romania ble grunnlagt i 1992 og jobber med barn, unge og familier i Bucuresti og Prahova-distriktet nord i Bucuresti. De 170 ansatte støttes av gjennomsnittlig 200 frivillige per år. Selv om fattigdom, utvandring, ekskludering og høy ungdomsarbeidsledighet fortsatt er store utfordringer i dette området, klarte de å hjelpe rundt 3 155 personer med deres tjenester i 2022. Barn, unge og familier får best mulig støtte i deres bogrupper, dagsentre og CONCORDIA EduCampus blant annet slik at de kan leve et selvstendig liv på egenhånd i fremtiden.

Andelen mennesker som er i fare for fattigdom og sosial ekskludering er fortsatt svært høy i Romania. Strukturelle problemer, dårlig helsevesen og korrupsjon rangerer Romania nest verst i EU for et lands livskvalitet. Høy ungdomsledighet og utvandring utgjør store problemer. Barn blir ofte forlatt når foreldrene deres søker arbeid. Situasjonen til Rom-barn i Romania er spesielt prekær. Mange lever under umenneskelige forhold med dårlig infrastruktur.

Undervisningsspråk

Engelsk og rumensk

Krav om språkkunnskaper

Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Studentene vil også få et obligatorisk kurs i rumensk.

Kurset i rumensk vil gå over fire uker , der de to første ukene foregår digitalt i november/desember (uke 48-49), og de to siste ukene vil foregå i Romania. Kurskostnader (ca 175 Rumenske LEI, per time) dekkes av studenten, men kurset kvalifiserer til språkstipend hos lånekassen.

Karakterkrav

Ingen karakterkrav

Antall praksisplasser

2

Informasjon om praksisplasser - helsefag

Sted:Bucuresti/ Ploiesti

Hva: Studentene starter praksisoppholdet sitt på Judas’ house i Bucuresti for introduksjonsseminar, barnevernseminar, GDPR-seminar, språkkurs og for å besøke de ulike prosjektene organisasjonen driver. Etter to uker reiser studentene ut til EduCampus i Ploiesti hvor de tilbringer resten av praksistiden. Se lenke til Concordia.

Hvilken type praksis: Miljøterapi knyttet til bogrupper/ oppsøkende samfunnsarbeid/ sosialt arbeid på skole/utvidet skoletilbud

Arbeidsoppgaver: Det drives barnevernspedagogisk arbeid og sosialt arbeid på flere nivåer og studentene får bidra i alle arbeidsoppgaver som andre ansatte utfører.

Informasjon om skolepenger

Praksisavgift er på 1000 euro.

Stipendmuligheter

Erasmus+-stipend kommer i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Semesterorganisering

Praksis fra 9. januar til 20. juni 2025

Merk at det også er satt opp obligatorisk språkkurs i november/desember 2024.

Bolig

Concordia tilbyr gratis bolig.

Flere spørsmål?