Inocenti Foundation

Organisasjonen Inocenti – Romanian Children’s Relief er en ideell organisasjon som hjelper barn å nå sitt fulle potensial. De støtter barn, unge og deres familier gjennom strukturerte programmer drevet av spesialister på området for å forebygge og avhjelpe risikosituasjoner.

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

Inocenti har jobbet i Romania i mer enn 30 år, og hjulpet barn fra vanskeligstilte bakgrunner til å utvikle seg. De jobber på sykehus, skoler, familiehjem, hjemme hos mottakerne eller i samfunnet, og gir profesjonell og personlig støtte til både barn og deres familier. Siden 2018 har de også drevet med forebygging og opplæring om psykisk helse.

Inocenti har forpliktet seg til faglig utvikling og anser deres mest verdifulle ressurs for å være deres team på mer enn 40 ansatte, sammen med mer enn 100 frivillige, som alle hjelper årlig mer enn 2000 barn i faresonen i Bistrita-Nasaud, Bucuresti, Ilfov og Cluj -Napoca. Team og frivillige fra Inocenti gir psykologisk støtte, fritidssaktiviteter, formell og ikke-formell utdanning, opplæring og økonomisk hjelp når det er nødvendig.

Undervisningsspråk

Engelsk og rumensk

Krav om språkkunnskaper

Studenter som ønsker å reise på utveksling til denne organisasjonen må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Studenter vil få tilbud om å et rumenskkurs.

Karakterkrav

Ingen

Antall praksisplasser

2

Informasjon om praksisplasser - helsefag

Sted: Bucuresti

Type praksis: Barnevern og sosialt arbeid. Tildels plassbundet, men er rundt på alle av organisasjonens enheter. Oppsøkende samfunnsarbeid/ sosialt arbeid på skole/utvidet skoletilbud/dagsenter/miljøterapi

Disse to plassene er for studenter som ønsker delt praksis: fra januar til slutten av mars i Norge, fra 31. mars til 11. juni i Romania.

Informasjon om skolepenger


Praksisavgift er på 1000 Euro.

Stipendmuligheter

Erasmus+-stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Det kan også være aktuelt med språkstipend fra lånekassen- les mer her

Semesterorganisering

Delt praksis: fra januar til slutten av mars i Norge, fra 31. mars til 11. juni i Romania.

Bolig

Studentene finner bolig selv. Inocenti kan bistå med råd, men studentene er selv ansvarlige for å finne/leie bosted.

Visum

Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Romania.

Vaksiner

Spesielle vaksiner er ikke nødvendig for å reise til Romania, men det gis generell anbefaling om å besøke Folkehelseinstituttets sider om Romania før reise til utlandet.

Flere spørsmål?