Læringsmiljøsenteret har til enhver tid en rekke forsknings- og utviklingsprosjekter. Under finner du en alfabetisk oversikt.

Klikk på Les mer, og deretter på lenken for å gå videre til prosjektsidene til prosjektet som interesserer deg.
Vi har også en rekke avsluttede prosjekt der du kan lese om forskningsfunn mm.
Barns trivsel i barnehagen
Hva kjennetegner barnehagemiljø hvor barna opplever høy grad av trivsel? Og hvordan oppfatter egentlig barn sin egen barnehagehverdag? Det er spørsmål dette prosjektet skal finne svar på.

Bry deg! – sammen mot mobbing
Bry deg! tilbyr kompetanseheving som skal bidra til å styrke skolers arbeid med trygt og godt skolemiljø.

INTERACT – kvalitet i klasseromsinteraksjoner
Målet med INTERACT-prosjektet er å undersøke hvordan digital videobasert dialog kan støtte lærere i arbeidet med å styrke kvaliteten på interaksjoner i klasserommet. Målet er å øke elevenes engasjement og læring.

LIFE – livsmestring i teori og praksis
Livsmestring har vært et tverrfaglig tema i skolen siden høsten 2020. Forskningsprosjektet LIFE skal undersøke hvordan skoler har innført det tverrgående teamet «Folkehelse og Livsmestring» i skolehverdagen, samt

Læringsmiljøprosjektet
Hovedmålet med Læringsmiljøprosjektet er å fremme et trygt og godt barnehage- og skolemiljø uten mistrivsel og krenkelser som mobbing, vold, diskriminering og trakassering.

Moment
Sosial og emosjonell kompetanse i videregående skole.

PARTICIPATE – foreldre og teknologi i digital mobbing
PARTICIPATE omhandler digital mobbing i relasjon til foreldre. Prosjektet består av et flersektorielt, tverrfaglig doktorgradsprogram, som omfatter nettverksbygging og utveksling av informasjon og kompetanse om digital mobbing i hele Europa.

SELFICON – selvregulering i kontekst
Hvilke faktorer påvirker selvreguleringen til førsteklassinger? Det skal forskerne i SELFICON-prosjektet undersøke.

SELMA – Sosial og emosjonell læring og livsmestring i barnehagen
Forskere og barnehageansatte som deltar i SELMA samarbeider for å utvikle en pedagogisk praksis for å fremme sosial og emosjonell utvikling og livsmestring i barnehagen. De fem kjerneområdene i SELMA er hentet fra Rammeplan for barnehagen: samspill, engasjement, livsglede, mestring og anerkjennelse.

Sensory books – duftinntrykk og barns digitale lesing
Utdanningssystemet baserer seg stor grad på audiovisuelt (lyd og bilde) innhold. Duft gir unik informasjon om miljøet, skaper nysgjerrighet, engasjement og aktiverer minner. Dette prosjektet utforsker hvordan duftinntrykk påvirker barns digitale lesing.

En trygg og inkluderende russetid
Russetiden er et fenomen som berører mange. Likevel finnes det lite forskning på den. I Rogaland jobber fylkeskommunen, politiet, de videregående skolene, mobbeombudet og russen sammen for å forebygge negative hendelser. Læringsmiljøsenteret har ansvar for følgeforskningen.
