Hvordan skaper vi inkluderende arbeidsliv i hotell- og reiselivsindustrien?

Deltidsstillinger, midlertidige arbeidskontrakter og jobber som krever liten formell utdanning eller språkkompetanse fører til utfordringer for inkludering og integrering i hotell- og reiselivsindustrien.

Publisert Sist oppdatert
Om forskergruppen
Deltakere

9 forskere fra Norge, Sverige, Skottland og Australia

Varighet

2020-22

Forskergruppe ved NHS – Institutt for ledelse og tjenesteutvikling

The research group on Inclusive processes in tomorrow’s hospitality workplace

Utfordringer for inkludering og integrering omfatter også andre områder i samfunnet som helse, velferd og sosiale tilbud.

Tone Therese Linge , NHS – Institutt for ledelse og tjenesteutvikling ved UiS

Hotell- og reiselivsindustrien kjennetegnes av kulturelt mangfold med ansatte fra mange ulike nasjonaliteter. I tillegg er det en overrepresentasjon av kvinnelige og yngre arbeidstakere i bransjen. Mange er ansatt i deltidsstillinger, med midlertidige arbeidskontrakter og i jobber som krever liten formell utdanning eller språkkompetanse.

Alt dette bidrar til å skape komplekse utfordringer for inkludering og integrering i arbeidslivet. Gruppen forsker på inkluderende arbeidslivsprosesser innen hotell og reiseliv.

Utfordringer for inkludering og integrering omfatter også andre områder i samfunnet som helse, velferd og sosiale tilbud. I tillegg til å være arbeidstakere, er de fleste mennesker i løpet av sine liv innom mange deler av samfunnet både som mottagere av og deltagere i ulike tilbud og tjenester. Gruppen vil derfor også søke kunnskap og læring fra andre tilknyttede områder.

Foruten forskere fra NHS – Institutt for ledelse og tjenesteutvikling, består gruppen av forskere fra Sverige, Skottland og Australia. Dette gir spennende muligheter for å sammenligne inkluderende arbeidslivsprosesser og kulturelt mangfold i flere land. Forskningen skal bidra til utfyllende kunnskap om fremtidige utfordringer knyttet til mangfold og inkludering i arbeidslivet innen den globale hotell- og reiselivsindustrien.

Våre forskere

Førsteamanuensis i organisasjons- og flerkulturell kommunikasjon
51833743
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
NHS – Institutt for ledelse og tjenesteutvikling
Professor i restaurant- og måltidsledelse
51833740
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
NHS – Institutt for ledelse og tjenesteutvikling
Instituttleder
51833762
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
NHS – Institutt for ledelse og tjenesteutvikling
Ekstern tilknyttet UiS
51833744
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
NHS – Institutt for ledelse og tjenesteutvikling

Aktuelt om hotell og reiseliv

Slik håndterer svenske butikker konstant krise

Pandemi, krig, energikrise og inflasjon har endret butikkers atferd. Men hvorfor og hvordan? Det svarer professor Christ...

"En fleksibel og spennende bransje"

Odd Petter Meinseth hadde som mål å bli hotelldirektør. Med en bachelor fra Norsk Hotellhøgskole klarte han det.

Spennende med et reiseliv i endring

UiS-alumn Gaute Løvset studerte reiselivsledelse på UiS og jobber i dag som Head of Sales & Market i reiselivsselskapet ...

Forskningsformidling