Vi trenger flere dyktige ingeniører innen marin- og offshoreteknologi til å utvikle teknologiske løsninger. Bli med og bidra til det grønne skiftet og framtidens havnæring.
2 år / 4 semestre
120
20 for lokale søkere og 2 for internasjonale søkere.
Engelsk
August hvert år.
15. april for lokale søkere. Søk på Marine and Offshore Technology i Søknadsweb:
Om studiet
Havet spiller en helt avgjørende rolle for alle menneskers liv, og er en viktig kilde til mat, energi og mineraler. 40 prosent av verdens befolkning bor langs kysten. Over 3 milliarder mennesker er økonomisk avhengige av havressurser gjennom for eksempel fiskeri og akvakultur. Havnasjonen Norge trenger derfor flere dyktige ingeniører innen marin- og offshoreteknologi for å utvikle innovative og grønne løsninger.
- Studiet gir deg kompetanse innen marinteknologi.
- Du får spesialisert kunnskap om marin- og offshorekonstruksjoner, undervannsproduksjon, akvakultur og vind- og bølgekraft.
- Du vil også lære om utvikling av ny teknologi for ansvarlig og bærekraftig utnyttelse av havressurser.
Merk at det kan komme små endringer i "Studieplan og emner". Dette oppdateres 1. februar 2025.
Hva kan du bli?
Masterprogrammet i marin- og offshoreteknologi ved UiS forbereder sine kandidater på helhetlig vis til karrierer innen alle aktiviteter innen marine, offshore og undervannsnæringer. Utviklingen og leveransen av marine, offshore og undervannsutstyr og tjenester er i dag Norges nest største næring etter salg av olje og gass. Det er mer enn 1 250 selskaper som leverer varer og tjenester for alle ledd i verdikjeden. Dette inkluderer flytende offshore-strukturer, boreriggutstyr, utstyr for verftsindustrien, avanserte offshore forsynings- og servicefartøy samt undervannsteknologi. Norske selskaper er sentrale industrielle aktører i alle internasjonale markeder for undervanns- og dypvannsteknologier. Offshore-aktivitetene utenfor norskekysten og i de arktiske regionene forventes også å vokse betydelig fremover.
Våre kandidater er svært etterspurt i et bredt spekter av selskaper som dekker:
Olje- og gass-selskap
Offshore fornybar energi (inkl. offshore vind) selskap
Leverandør av skip og offshore strukturer
Leverandør av utstyr for undervannsteknologi
Leverandører av subsea-installasjonstjenester
Leverandører av ingeniørtjenester
Risiko- og klassifikasjonsselskaper
Kandidater kan også jobbe ved forskningsinstitutter.
Fullført mastergrad gir grunnlag for opptak til PhD-studier innen relevant fagfelt innen teknologi,f.eks maskin, offshorekonstruksjoner, marin teknologi og bygg.
Læringsutbytte
Alle studieprogram ved UiS har definerte mål for hva du skal lære gjennom studieløpet. Les mer om læringsutbyttet for dette studieprogrammet.
En kandidat med fullført og bestått toårig mastergrad i marin- og offshoreteknologi skal ha følgende samlede læringsutbytte definert i form av kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
K1: Kandidaten har spesialisert innsikt i systemer og operasjoner ved å kombinere maskin- og konstruksjonstekniske fag og marin teknologi.
K2: Kandidaten har grundig kunnskap om sikkerhet og miljøaspekter knyttet til hans/hennes fagområde, og vet hvordan denne kunnskapen skal implementeres i hans/hennes faglige arbeid ved å utvikle tekniske løsninger som er til det beste for samfunnet og den enkelte.
K3: Kandidaten kan bruke kunnskap på nye områder innenfor fagfeltet.
K4: Kandidaten kan analysere akademiske problemstillinger på bakgrunn av fagfeltets historie, tradisjoner, særpreg og plass i samfunnet.
K5: Kandidaten har kunnskap om generelle etiske aspekter i ingeniørfaget
Ferdigheter
F1: Kandidaten kan analysere og bruke eksisterende teorier, metoder og tolkninger på feltet og arbeide selvstendig med praktiske og teoretiske problemer.
F2: Kandidaten kan bruke relevante metoder til forskning og akademisk arbeid på en selvstendig måte.
F3: Kandidaten kan analysere og forholde seg kritisk til ulike informasjonskilder og bruke dem til å strukturere og utforme akademiske argumenter. Kandidaten kan identifisere det aller siste innenfor teknologien samt relevante nasjonale og internasjonale standarder innenfor relevante disipliner.
F4: Kandidaten kan utføre et selvstendig, begrenset forsknings- eller utviklingsprosjekt under tilsyn og i henhold til gjeldende normer for forskningsetikk.
Generell kompetanse
G1: Kandidaten kan analysere relevante akademiske problemstillinger og være kvalifisert til å delta i utvikling og implementering av ny teknologi, nye metoder og prinsipper for marin-, offshore- og undervannsnæringer.
G2: Kandidaten kan bruke kunnskap og ferdigheter på nye områder for å utføre avanserte oppdrag og prosjekter, og kunnskapen er også relevant for marin-, offshore- og undervannsprosjekter generelt.
G3: Kandidaten kan formidle omfattende selvstendig arbeid og behersker det akademiske feltets språk og terminologi.
G4: Kandidaten kan drøfte akademiske problemstillinger, analyser og konklusjoner på feltet, både med spesialister og allmennheten.
G5: Kandidaten kan bidra til nytenkning og innovasjonsprosesser.
Studieplan og emner
Oppstartssemester: 2024
-
Obligatoriske emner
-
Fluiddynamikk
Første år, semester 1
-
Oseanografi
Første år, semester 1
-
Offshore feltutvikling
Første år, semester 1
-
Matematikk og dynamikk for ingeniører
Første år, semester 1
-
Faststoffmekanikk
Første år, semester 2
-
Marinteknologi og prosjektering
Første år, semester 2
-
Masteroppgave i marin- og offshoreteknologi
Andre år, semester 3
-
-
Anbefalte valgemner 2. semester
-
Plastisk konstruksjonsanalyse
Første år, semester 2
-
Smart drift og vedlikehold
Første år, semester 2
-
Offshore materialteknologi
Første år, semester 2
-
Beregningsassistert fluiddynamikk (CFD)
Første år, semester 2
-
-
Emner som ikke er knyttet til matematikk og naturvitenskap
-
Beslutningsanalyse med Excel
Første år, semester 2
-
Prosjektkostnadsestimering og risikostyring
Første år, semester 2
-
Risk Assessment, Economic Evaluation and Decisions
Første år, semester 2
Risk Assessment, Economic Evaluation and Decisions (RIS525)
Studiepoeng: 10
-
Investeringsanalyse
Andre år, semester 3
-
Prosjektledelse
Andre år, semester 3
-
-
3. semester ved UiS eller utveksling
-
3. semester ved UiS
-
Obligatoriske emner 3. semester
-
Rørledninger og stigerør
Andre år, semester 3
-
Undervannsteknologi
Andre år, semester 3
-
Marine Operasjoner
Andre år, semester 3
-
-
Anbefalte valgemner 3. semester
-
Levetidsforlengelse av konstruksjoner
Andre år, semester 3
-
Offshore vindturbinteknologi
Andre år, semester 3
-
-
-
Utveksling 3. semester
-
Utveksling
Ved å reise til en av våre partnerinstitusjoner i utlandet som en del av studiet har du mulighet til å få en unik utdanning. I tillegg til økte karrieremuligheter, vokser du som person og får se faget ditt fra en ny vinkel. Alt om utveksling
Utvekslingssemester
3. semester
Opplegg for utvekslingen
I 3. semester på masterprogrammet i marin- og offshoreteknologi er det lagt til rette for et studieopphold i utlandet.
Studenter som reiser på utveksling må få forhåndsgodkjent emner som kan erstatte de obligatoriske emnene. De resterende studiepoengene kan velges blant fag som gir en tilsvarende fordypning innen ditt fagområde, og disse må være godkjente før du reiser ut. Det er også viktig at emnene du skal ta i utlandet ikke overlapper med emner du alt har tatt eller skal ta senere i studiet. Et tips er å tenke på din spesialisering og ditt interessefelt. Merk at dersom du ikke allerede har tatt minimum 5 studiepoeng innen ikke-realfaglig/teknologisk emne, må du ta dette på utveksling.
For emner ved utveksling, ta kontakt med studieprogramleder.
Flere muligheter
I tillegg til de faglig anbefalte lærestedene som er listet opp under, har UiS en rekke avtaler med universitet utenfor Europa som er aktuelle for alle studenter på UiS med forbehold om at de finner et relevant fagtilbud. Innen Norden kan alle studenter benytte seg av Nordlys- og Nordtek-nettverkene.
Kontaktperson
Veiledning og forhåndsgodkjenning av emner:
Generelle spørsmål om utveksling: Gå til utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon
Utveksling
- Alle land
University of Bologna
The origins of the University of Bologna go way back, and it is considered to be the oldest university in Italy. Its history is intertwined with that of the great names of science and literature; it is a keystone and a point of reference for European culture. Apply and enjoy Italy's fascinating and rich culture for one semester!
- Finland
- Italia
Politecnico di Milano University
Politecnico di Milano er Italias største tekniske universitet med om lag 40.000 studenter og er høyt rangert på en rekke internasjonale rankinglister.
University of Bologna
The origins of the University of Bologna go way back, and it is considered to be the oldest university in Italy. Its history is intertwined with that of the great names of science and literature; it is a keystone and a point of reference for European culture. Apply and enjoy Italy's fascinating and rich culture for one semester!
- Portugal
- Storbritannia og Nord-Irland
Opptakskrav
Opptakskravet er fullført bachelor i ingeniørfag, i henhold til nasjonal rammeplan for ingeniørutdanning, i maskinteknikk, bygg-/konstruksjonsteknikk, marinteknikk, offshoreteknologi, undervannsteknologi, prosessteknikk, materialteknikk, energi- og petroleumsteknologi eller tilsvarende. Alle søkere må ha minimum 25 sp matematikk, 5 sp statistikk og 7,5 sp fysikk. Søkere med utenlandsk utdanning må ha tilsvarende 25 sp innen matematikk, 5 sp statistikk og 7,5 sp fysikk.
Det er satt en laveste gjennomsnittskarakter for opptak på C.
Spørsmål om søking og opptak?
Slik søker du opptak til 2-årig master.
Hva er snittet?
Se poenggrense fra tidligere år.
Kontakt oss
Slik er det å studere ved UiS
Liknende utdanninger
Kontakt oss
Fakultetsadministrasjonen TN
Kontor for utdanningsadministrative tjenester
Institutt for maskin, bygg og materialteknologi