Hvordan har terrorhandlingene 22. juli 2011 i Oslo og på Utøya formet vår minnekultur?

14 år etter tragedien fortsetter minnene å formes og forhandles – gjennom kunst, politikk, medier, litteratur, arkitektur, kulturarv og utdanning.
I en tid hvor samfunn verden over forsøker å håndtere ettervirkninger av voldelige hendelser, er det viktigere enn noensinne å forstå hvordan vi minnes – og hvorfor det betyr noe.
Den nye internasjonale antologien Terrorism in Memory Culture – Investigating the Aftermath of July 22 in Norway (Palgrave Macmillan, 2025) samler innsikter fra ulike forskningsfelt for å utforske de langsiktige konsekvensene av terrorangrepet i Norge.
Boken undersøker hvordan minner forhandles over tid, påvirket av politiske, sosiale og kulturelle kontekster, og belyser bredere tendenser innen global og digital minnekultur, tempoet i etablering av minneinitiativer, og det skiftende vitnesbyrdets rolle i en ny medievirkelighet.
I forbindelse med boklanseringen vil en av redaktørene, professor Alexandre Dessingué (UiS), presentere verket og løfte fram noen av de viktigste funnene.
Arrangementet er åpent for alle, ingen påmelding.
Språk: norsk.