Internasjonalt semester for Masterstudenter (MUK-INTSEM1)

Emnet skal gi utenlandske studenter anledning til å høste erfaringer med utøving av sitt kunstfag i møte med norske fag- og læringstradisjoner og en annerledes kulturell kontekst enn den hjemlige. Emnet velges i stedet for det utvalg emner de ellers ville ha hatt det samme semesteret ved hjemmeinstitusjonen.


Dette er emnebeskrivelsen for studieåret 2025-2026. Merk at det kan komme endringer.

Fakta

Emnekode

MUK-INTSEM1

Versjon

1

Vekting (stp)

30

Semester undervisningsstart

Vår, Høst

Antall semestre

1

Vurderingssemester

Høst

Undervisningsspråk

Engelsk

Innhold

Denne emnekoden omfatter innkommende studenter til UiS. Emnet vil hovedsakelig omfatte utøvende aktiviteter rettet inn mot MA-nivå, inkl. for eksempel hovedinstrument og ensemblevirksomhet. Det vil være mulig ha flere faglige innretninger på emnet innenfor rammen av hoveddisiplinstudiet. I tillegg kan emnet også inneholde teoretiske og/eller pedagogiske komponenter, men det utøvende området skal utgjøre minimum halvdelen av den samlede arbeidsmengde.

Læringsutbytte

Etter fullført og bestått emne skal kandidaten ha tilegnet seg de kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse som setter vedkommende i stand til å:

Generell kompetanse

  • reflektere over sin utvikling og erfaring som utøvende og/eller medskapende musiker eller danser på høyt nivå gjennom å ha hatt et opphold ved en utenlandsk institusjon
  • reflektere på høyt nivå over de kulturelle rammene en har arbeidet under og sette dette i sammenheng med seg selv som utøvende og/eller medskapende musiker eller danse

Ferdigheter

  • drive kunstnerisk formidling i et internasjonalt miljø og engasjere seg i relevant utøvende praksis

Kunnskap

  • vise til en avansert forståelse for egen utøverkunnskap og kunstnerisk uttrykk
  • gjøre rede for perspektiver på høyt nivå i forhold til sin egen rolle som utøvende og/eller medskapende musiker eller danser gjennom å ha hatt et opphold ved en utenlandsk institusjon

Forkunnskapskrav

Ingen

Eksamen / vurdering

Vurderingsform Vekting Varighet Karakter Hjelpemiddel
Utøvende eksamen 1/1 Bestått/ Ikke bestått

Spesifisering av vurderingsform skal fremkomme av læringsavtalen/learning agreement. Emnet vurderes med bestått/ikke bestått.

Vilkår for å gå opp til eksamen/vurdering

Obligatoriske arbeidskrav utformes i læringsavtalen som ligger til grunn for den enkeltes utvekslingsopphold.

100% obligatorisk frammøte til undervisning og obligatorisk deltakelse i prosjekter og konserter, dette inkluderer masterfora.

Fagperson(er)

Emneansvarlig:

Olaf Eggestad

Studiekoordinator:

Lena Crosby Haug

Arbeidsformer

Innkommende utvekslingsstudenter følger et studieopplegg ved vårt fakultet, enten ved at de går inn i et eksisterende opplegg, eller ved at fakultetet tilrettelegger et opplegg spesielt for den enkelte student.

Innreisende studenter får tildelt en veileder på UiS, som følger opp arbeidet under utenlandsoppholdet.

Det forventes at studentene møter på alle masterfora.

Åpent for

Emnet er ikke åpent for privatister.

Emneevaluering

Det skal være en tidligdialog mellom emneansvarlig, studenttillitsvalgt og studentene. Formålet er tilbakemelding fra studentene for endringer og justering i emnet inneværende semester.I tillegg skal det gjennomføres en digital emneevaluering minimum hvert tredje år. Den har som formål å innhente studentenes erfaringer med emnet.

Litteratur

Søk etter pensumlitteratur i Leganto