Masterprogrammet i økonomi og administrasjon tilbyr en bred og spennende faglig plattform som gjør deg relevant og attraktiv i dagens arbeidsmarked. Graden gir rett til tittelen siviløkonom.
2 år
120
100 via både lokalt og internasjonalt opptak.
Engelsk
August
Heltid
Ordinær: 15. april for lokale søkere Internasjonale søkere: Se søknadsfristene for ulike søkerkategorier
Gå til Søknadsweb og søk etter Business Administration:
Jeg opplevde et veldig sammensveiset, inkluderende og givende studentmiljø på Handelshøgskolen UiS.
Bli siviløkonom på Universitetet i Stavanger!
Masterprogrammet i økonomi og administrasjon tilbyr en bred og spennende faglig plattform som gjør deg relevant og attraktiv i dagens arbeidsmarked. Gjennom Handelshøgskolen UiS får du nær kontakt med næringslivet og blir del av et aktivt og sosialt studentmiljø.
Masterprogrammet i økonomi og administrasjon regnes blant landets mest anerkjente studier og åpner for en rekke karrieremuligheter både i Norge og i utlandet. Studieprogrammet er internasjonalt anerkjent gjennom å være akkreditert av EFMD Global.
Søkere til masterprogrammet må først fullføre en treårig bachelorgrad i økonomi og administrasjon. Siviløkonomstudiet er lagt opp etter 3+2 modellen, dvs. at man først må gjennomføre en treårig bachelorgrad i økonomi og administrasjon og deretter en toårig mastergrad.
Alle spesialiseringene er åpne for utenlandske søkere. Vi har et internasjonalt studentmiljø.
Velg en spesialisering
Hva kan du bli?
Masterprogrammet i økonomi og administrasjon gir deg allsidige karrieremuligheter i privat næringsliv, offentlig forvaltning og organisasjoner, med mulighet for både faglige og ledelsesorienterte karriereveier. Eksempler på arbeidsoppgaver du kan sikte mot, er økonomisk analyse, kapitalforvaltning, investeringsanalyse, kapitalanskaffelse, energi- og miljøøkonomiske analyser, utforming og oppfølging av systemer for motivasjon og insentiver, merkevarebygging og strategisk markedsføring, industriutvikling og regional, nasjonal eller internasjonal administrasjon. Du vil kunne arbeide i utviklingsorganisasjoner, konsulentvirksomheter, tenketanker, handelskamre og innovative bedrifter.
For hver spesialisering:
Finans
En spesialisering i finans gir deg ferdigheter og kunnskap som kommer til nytte i en rekke stillinger i både offentlig og privat sektor. Finanskandidater kan for eksempel skape seg en karriere innen kapitalanskaffelse (controller-/finansfunksjon), finansmarkeder (handel, analyse, strategi, tilsyn), bank (investeringsbankvirksomhet, forbrukerbankvirksomhet), kapitalforvaltning (forsikringsselskaper, pensjonskasser), myndigheter/sentralbank/forvaltning, regnskap eller private equity. Mange finanskandidater velger å tilbringe noen år innenfor de strukturerte traineeprogrammene til de store regnskaps-/konsulentselskapene for å spesialisere seg ytterligere.
Økonomisk analyse
Med en spesialisering i økonomisk analyse har du gode jobbmuligheter både i privat næringsliv (finans, industri, energi) og i offentlig sektor (stat og kommune, direktorat). Du kan for eksempel arbeide innenfor konsulentvirksomhet, bank og finans, olje- og gassektoren og offentlige etater.
Ledelse
Med en spesialisering i ledelse vil du være godt rustet til å ta på deg lederroller i en rekke bransjer, fra konsulentvirksomhet og finans til teknologi og ideelle organisasjoner. Med et solid fundament i strategisk ledelse og moderne
ferdigheter er våre tidligere studenter klare til å bli innovative ledere og endringsskapere på sine respektive fagfelt, til å legge til rette for gode resultater for organisasjonen sin og til å bidra til en mer bærekraftig fremtid.
Fullført mastergrad kvalifiserer også for å søke opptak til doktorgradsprogrammer.
Læringsutbytte
Alle studieprogram ved UiS har definerte mål for hva du skal lære gjennom studieløpet. Les mer om læringsutbyttet for dette studieprogrammet.
En kandidat som har fullført utdannelsen forventes å ha følgende læringsutbytte, definert i kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse:
Kandidaten skal:
Kunnskap:
Etter fullført studie vil studentene kunne:
• Forklare, demonstrere, sammenligne og kontrastere kjerneteorier og metoder i deres valgte spesialisering
Ferdigheter:
Etter fullført studie vil studentene kunne:
• Designe vitenskapelig solide studier og ved hensiktsmessig metodebruk kunne møte reelle utfordringer knyttet til forretningsvirksomheter
Generell kompetanse:
Etter fullført studie vil studentene kunne:
• Kunne ha en kritisk vurdering på etiske og bærekraftige perspektiver i næringslivet
• Vise evner til å kommunisere og jobbe effektivt med andre
• Gjenkjenne regionale, nasjonale og internasjonale perspektiver knyttet til ledelse og forretningsvirksomhet
Møt våre tidligere studenter
Økonomistudentene lykkes i jobbmarkedet
Med en mastergrad i økonomi og administrasjon blir du attraktiv i arbeidsmarkedet. Ferdigutdannede får gode og relevante jobber.
81% fikk jobb innen 6 måneder etter å ha fullført graden.
95% har en fulltidsstilling og 81% har fast stilling.
85% jobber i privat næringsliv.
Energi, finans, bank, industri, revisjon, regnskap, offshore, IT og konsulentvirksomhet er bransjene flest ferdigutdannede kandidater jobber i.
Kilde: Kandidatundersøkelsen 2023
Opptakskrav
Bachelorgrad i økonomi og administrasjon eller regnskap og revisjon kvalifiserer til å søke opptak. Les om andre typer bachelorgrader som kvalifiserer.
Andre typer bachelorgrader kvalifiserer dersom de oppfyller følgende fagkrav i samsvar med Plan for bachelor i økonomi og administrasjon, fastsatt av Universitets- og høyskolerådet for økonomisk-administrativ utdanning (UHR-ØA):
120 studiepoeng innen økonomiske og administrative emner innen følgende fagområder:
a) 30-45 studiepoeng innen bedriftsøkonomiske fag. Følgende tema må være dekket:
- finansregnskap
- økonomistyring
- investering og finansiering
b) 30-40 studiepoeng innen administrasjonsfag. Følgende tema må være dekket:
- markedsføring
- organisasjon og ledelse
- foretaksstrategi
c) 15-30 studiepoeng innen samfunnsøkonomiske fag. Følgende tema må være dekket:
- makroøkonomi
- mikroøkonomi
d) 20-30 studiepoeng innen metodefag. Følgende tema må være dekket:
- matematikk for økonomer
- statistikk for økonomer
- samfunnsvitenskapelig metode
e) 7,5-15 studiepoeng innen etikk, samfunnsansvar og bærekraft.
Søkere med utenlandsk utdanningsbakgrunn må ha bachelorgrad med fordypning på minst 90 studiepoeng innen bedriftsøkonomisk analyse, administrasjonsfag, samfunnsøkonomi og metodefag. Andelen av emner innenfor bedriftsøkonomisk analyse og administrasjonsfag må tilsvare minst 30 studiepoeng. Metodefag må inkludere både matematikk og statistikk.
Det kreves et gjennomsnitt på minst C av alle eksamensresultater som inngår i opptaksgrunnlaget.
Spørsmål om søking og opptak
Utveksling
Ved å reise til en av våre partnerinstitusjoner i utlandet som en del av studiet har du mulighet til å få en unik utdanning. I tillegg til økte karrieremuligheter, vokser du som person og får se faget ditt fra en ny vinkel. Alt om utveksling
Utvekslingssemester
3. semester
I tredje semester kan du studere ved en av våre samarbeidsinstitusjoner i utlandet. Våre internasjonale samarbeidspartnere tilbyr andre emner enn UiS, slik at du kan sette sammen en unik kombinasjon av emner i graden din. Gjennom å dra på utveksling vil du få mulighet til å utvide nettverket ditt. Den internasjonale erfaringen du får, vil også gjøre deg til en mer attraktiv jobbkandidat for internasjonalt orienterte firmaer.
Opplegg for utvekslingen
Vi anbefaler at studenter som søker studieopphold i utlandet har bestått de første 60 studiepoengene i programmet (normal studieprogresjon).
Valg av emner
I anbefalt utvekslingssemester er det satt opp 30 studiepoeng med valgemner. Det vil si at du står fritt til å velge hvilke emner du vil studere i utlandet. Et utvekslingsopphold er en god mulighet til å studere emner som ikke tilbys ved UiS. Du kan for eksempel sette sammen en spesialisering eller ta utgangspunkt i et interessefelt du har.
Emnene du velger må være på riktig nivå for din progresjon i studiet, og ikke overlappe med emner du alt har tatt eller skal ta senere. I tillegg er det et krav om en viss bredde i fagsammensetningen for studieprogrammet.
Det er viktig at du søker om forhåndsgodkjenning av emnene du skal ta i utlandet, innen 15. februar. Handelshøgskolen vil invitere til en workshop med informasjon om valg og forhåndsgodkjenning av emner.
Kontaktperson
Veiledning og forhåndsgodkjenning av emner:
Anne Lin Brobakke
Generelle spørsmål om utveksling: Utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon
Se hvor du kan dra på utveksling
Central Queensland University
Australia
Griffith University
Australia
Queensland University of Technology
Australia
University of Leuven
Belgia
Tallinn University of Technology (TalTech University)
Estland
Catholic University of Lille
Frankrike
EDC Paris Business School
Frankrike
Ecole supérieure de Commerce de Montpellier
Frankrike
NEOMA Business School
Frankrike
Rennes School of Business
Frankrike
Bandung Institute of Technology
Indonesia
University of Trento
Italia
University of Venice Ca' Foscari
Italia
University of Verona
Italia
Doshisha University
Japan
The University of Tokyo
Japan
University of Split
Kroatia
University of Twente, Enschede
Nederland
Kozminski University
Polen
ISCTE - Instituto Universitário de Lisboa
Portugal
University of the West of Scotland
Storbritannia og Nord-Irland
Friedrich Schiller University of Jena
Tyskland
Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover
Tyskland
RWTH Aachen University
Tyskland
SRH University Berlin
Tyskland
University of Münster
Tyskland
University of Wisconsin-Madison
USA
University of Graz
Østerrike
Livet som student i Stavanger
Kontakt oss
Avdeling for samfunnsøkonomi og finans