Nettbaserte enkeltemner

Våre nettbaserte emner gir deg faglig påfyll og et innblikk i ulike fagområder. De passer for deg som ønsker å kombinere jobb og utdanning, eller vurderer videre studier. I disse emnene er alt undervisningsmateriell tilgjengelig digitalt, slik at du kan tilpasse undervisningen til din egen hverdag.

Publisert Sist oppdatert
Fakta
Søknadsperiode

1. mai - 1. august

Hva koster det?

For å ta enkeltemner trenger du kun betale ordinær semesteravgift 

Undervisningsform

Nettbasert

Studer hvor du vil når du vil.

Vi tilbyr disse nettbaserte emnene:

Dette emnet gir en enkel og praktisk innføring i strategi med fokus på forretningsstrategi. Emnet vil gjøre deg bedre i stand til å tenke strategisk og til å ta strategiske beslutninger i din nåværende jobb, prosjekt, og/eller bedrift.

Les mer om emnet En praktisk innføring i strategisk ledelse (IND115).

Dette emnet gir deg grunnlaget for å forstå, og kritisk vurdere bruken av KI til din idé, bedrift, studier eller jobb. Emnet har et variert innhold som dekker alt fra grunnleggende forståelse av KI og vanlige begreper innen feltet, til vurderinger som bør gjøres før man tar i bruk KI, hva generativ KI er, tilgjengelige verktøy for generativ KI, beste praksis for bruk slike verktøy, samt begrensninger og etiske/juridiske konsekvenser ved bruk av KI.

Les mer om emnet Innføring i kunstig intelligens (KI) (DAT105).

Dette emnet gir en introduksjon til offshore vindenergi, og dekker tekniske og ikke-tekniske aspekter både fra akademiske og praktiske synspunkter. Emnet er utformet bredt slik at de som har interesser for offshore vindenergi, uavhengig av utdanning og faglig bakgrunn, vil dra nytte av innholdet i emnet ved å utvide sin forståelse og kunnskap om bransjen gjennom bedre innsikt fra praktiske tverrfaglige temaer.

Les med om emnet Introduksjon til havvind (WIN100).

Dette emnet er for deg som er interessert i å lære om risikofag og risikovitenskap, inkludert hvordan tenke om og beskrive risiko, hvordan vurdere risiko i forbindelse med beslutningstaking, hvordan risiko typisk oppfattes og bør kommuniseres, og hvordan risiko kan håndteres.

Les mer om emnet Introduksjon til risikofag (RIS105).

Dagens ingeniører står overfor utfordringen i å forstå hvordan kunstig intelligens (KI) kan integreres og benyttes effektivt innenfor deres fagområde. Dette innebærer å identifisere mulige bruksområder for KI, foreta nødvendige tilpasninger, samtidig som man navigerer i etiske problemstillinger. Dette emnet gir et overblikk over fagområdet og innsikt i hvordan KI fungerer.

Les mer om emnet Kunstig intelligens for ingeniører (DAT305).

Vær oppmerksom på at eksamen i dette emnet avholdes på campus i Stavanger i slutten av semesteret.

Hvordan søke?

Med studierett ved UiS

Studenter som har aktiv studierett på et annet studieprogram ved UiS, hvor studieretten er aktiv ut det semesteret du ønsker å legge til emnene, skal søke via digital studentekspedisjon.

Uten studierett ved UiS

Søkere uten studierett ved UiS det aktuelle semesteret, søker gjennom Søknadsweb.