Bachelorutdanninger i ingeniørfag

UiS har mange ingeniørutdanninger å velge mellom. Finn den som passer for deg!

Publisert Sist oppdatert

Vi tilbyr mange forskjellige 3-årige bachelorgrader innen ingeniørfag. En ingeniør er en ekspert på problemløsning innen sitt felt. Som ingeniørstudent ved UiS lærer du å finne teknologiske løsninger for framtiden.

Visste du at byggingeniører står bak utformingen av det meste av det du ser rundt deg? Som byggingeniør kan du designe alt fra broer og store offshore-konstruksjoner til boliger, veier og byer.

Her velger du mellom studieretningene konstruksjonsteknikk, byplanlegging og infrastruktur.

Les om bachelor i byggingeniør.

Vi tilbyr også y-veistudiet i byggingeniør, konstruksjonsteknikk for deg som har relevant yrkesfaglig utdanning.

Mobilapper, nettsider og andre dataprogrammer er i stadig utvikling. På dette bachelorstudiet lærer du det som trengs for å utvikle ny datateknologi.

Programmering er en viktig del av studieprogrammet. Andre viktige emner er algoritmer, databaser, datasikkerhet, kommunikasjonsteknologi og operativsystemer.

Undervisningen foregår gjennom forelesninger, oppgaveløsning, prosjektarbeid og laboratoriearbeid.

Les om bachelor i datateknologi.

Bachelorstudiet i elektroteknologi utdanner deg til elektroingeniør. Mye av undervisningen foregår på laboratorium. Her får du en blanding av praktisk og teoretisk oppgaveløsning og gruppearbeid.  

Mot slutten av det andre semesteret velger du mellom to studieretninger: automatisering og elektronikk og elkraft og elektrifisering.

Velger du automatisering og elektronikk vil du blant annet få kompetanse til å forstå hvordan industrielle automasjonssystemer fungerer. Om du velger elkraft og elektrifisering, får du blant annet kompetanse innen elektriske anlegg og installasjoner. Du tar også flere valgfag.

Les om bachelor i elektroteknologi.

UiS tilbyr y-veistudiet i elektroteknologi, for deg som har relevant yrkesfaglig utdanning.

Dette bachelorprogrammet gir deg kunnskap om teknologier for å utnytte alle former for energi, som petroleumsressurser, sol, vind, vann og geotermi.   

Som student lærer du å overføre teknologikompetanse fra petroleumsindustrien til andre bransjer.

Her får du en blanding av praktisk labarbeid og teoretisk undervisning.   

Les om bachelor i energi- og petroleumsteknologi.

UiS tilbyr også y-veistudiet i energi- og petroleumsteknologi, for deg som har relevant yrkesfaglig utdanning.

Som maskiningeniør kan du jobbe nesten hvor som helst! Som student på maskinteknikk får du en bred og fleksibel utdanning. Drømmer du om å designe Formel 1-biler, jobbe med 3D-printing eller finne nye løsninger for industrien? Da er dette studiet noe for deg.

Utdanningen gir deg både teoretisk kunnskap og praktisk erfaring, ofte gjennom labarbeid, prosjekter og industripraksis. 

Les om maskiningeniør bachelor.

UiS tilbyr også y-veistudiet i maskiningeniør, for deg som har relevant yrkesfaglig utdanning.

Vil du bidra til å løse helseteknologiske utfordringer? Som medisinsk teknolog kan du jobbe med medisinsk utstyr som er viktig for både mennesker og dyr.

Utdanningen er tverrfaglig, og kombinerer matematikk, fysikk, elektroteknikk og programmering med anatomi og fysiologi. I tillegg vil du ta andre emner som medisinsk teknologiforvaltning. 

Her får du en blanding av laboratoriearbeid, gruppearbeid, samt praktisk og teoretisk oppgaveløsning. 

Les om bachelor i medisinsk teknologi.

Verden står overfor mange miljøutfordringer. Denne bacheloren gir deg ingeniørkompetansen du trenger for å kunne bidra til å finne og utvikle løsningene.

I løpet av denne bacheloren får du en solid teoretisk og praktisk utdannelse innen miljøteknologi, med laboratoriearbeid, feltarbeid og en innføring i realfag. Her tar du blant annet fag innen behandling av vann og avløpsvann, kjemi, mikrobiologi og programmering.

Les om bachelor i miljøteknologi.

Vi tilbyr også to 5-årige mastergrader innen ingeniørfag.

Ønsker du en god dataforståelse? Dette studiet passer for deg som vil jobbe med programvareutvikling, datanettverk, behandling av store datamengder og utvikling av ny teknologi.

De tre første årene går du bachelorstudiet i datateknologi. De to siste årene tar du masterprogrammet Data Science.

Les om masteren i datateknologi.

Masterstudiet i industriell økonomi kombinerer det beste fra to verdener. Kombinasjonen av økonomi- og ledelsesfag, sammen med en ingeniørfaglig fordypning gjør deg godt rustet til jobber i skjæringspunktet mellom teknologi og økonomi.

Først velger du mellom bachelor i byggingeniørdatateknologielektroteknologienergi- og petroleumsteknologimiljøteknologi og maskiningeniør. Deretter tar du en toårig master i industriell økonomi.

Les om masteren i industriell økonomi.

Disse kursene er for deg som vil bli ingeniør, men som ikke møter alle opptakskravene.

Forkurset er for deg med yrkesfaglig videregående utdanning (fagbrev), uten studiespesialisering. 

 Forkurset kvalifiserer for opptak til 3-årig bachelor i ingeniørfag og 5-årig master i ingeniørfag. 

Les om forkurs for ingeniører.

Realfagskurset er for deg som har generell studiekompetanse, men som mangler fordypning i matematikk (R1/R2) og/eller fysikk (FY1) fra videregående skole.

Med generell studiekompetanse og realfagskurs kvalifiserer du for opptak til våre 3-årige bachelorutdanninger i ingeniørfag, 5-årige masterutdanninger i ingeniørfag.

Les om det halvårige realfagskurset.

Les om det helårige realfagskurset.

 Se hvilke mastergrader som kan være aktuelle for deg etter en fullført bachelorgrad.

Jeg håper å en dag kunne gjøre en forskjell når det kommer til medisinsk utstyr og kunstig intelligens.

Aurora Holm Hagen , student på bachelor i medisinsk teknologi