Utveksling: Sosialfag - masterstudium (M-SOSARB)

Alt om utveksling

Som student på master i sosialfag har du muligheten til å ta tredjesemester ved et universitet i utlandet. Dette er en god mulighet til å få internasjonal erfaring. Det er også en anledning til å gjøre din grad spesiell og fordype deg i tema som det ikke undervises i ved UiS.

Det er ikke et krav at emnene skal skille seg tematisk fra de som tilbys hjemme. Du kan også velge emner med helt eller delvis overlappende tema. Emnene må være faglig relevante og på mastergradsnivå. De kan ikke overlappe med emner du har tatt tidligere. Emnene skal godkjennes av instituttet og du bør søke om godkjenning i god tid før utenlandsoppholdet. For å sikre normal studieprogresjon må du passe på at du tar emner som til sammen utgjør 30 studiepoeng.

I tillegg til de faglig anbefalte lærestedene som er listet opp under, har UiS en rekke avtaler med universiteter utenfor Europa som kan være aktuelle (gitt at du finner et relevant fagtilbud). Innen Norden kan alle studenter benytte seg av Nordlys-nettverket (informasjon om nettverket finner du her: https://www.nordlys.info/).

Utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon vil gi deg svar på generelle spørsmål om utveksling. Du kan også ta kontakt med instituttets internasjonale koordinator, Andreas Håheim (https://www.uis.no/nb/profile/andreas-haheim).

Utvekslingsopphold er en god mulighet til å gjøre din grad spesiell og ta emner som ikke tilbys ved UiS. Et tips er å tenke på din spesialisering og ditt interessefelt. Instituttet vil være behjelpelig med å finne emner.

Kontaktperson for veiledning og forhåndsgodkjenning av emner: Internasjonal koordinator, Institutt for sosialfag Andreas Håheim.

Generelle spørsmål om utveksling: Utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon