Det lille ekstra

Det lille ekstra inneholder ressurser som skal bidra til samhold og integrerering i studentmiljøet på barnevern.

Publisert Sist oppdatert
Det lille ekstra inneholder ressurser som skal bidra til samhold og integrerering i studentmiljøet på barnevern.

Studentassistent

Har du utfordringer med det norske språket?

Har du utfordringer med det norske språket? Du kan søke om å få din egen studentassistent. Assistenten møter deg ca 1 gang i uken, der du kan få hjelp til å forstå pensumlitteraturen ol. Ordningen er gjeldende første semester på BA-utdanningen din.

Kontakt Wenche Hovland for spørsmål.

AI-generert illustrasjon

Friends and food

Vil du bli kjent med mat fra ulike kulturer?

Friends and food møtes ca. fire ganger i året. Hvert møte har ett land som tema, og gruppen lager matretter fra landet sammen.

Kontakt Wenche Hovland for spørsmål.

AI-generert akvarell som illustrerer internasjonal mat

Podkast som læring

Studenter med norsk som andrespråk kan få både faglig kunnskap og bedre forståelse av det norske språket med å lytte gjentatte ganger til podkastepisoder.

Det finnes flere podkaster som kan bidra til økt språklæring.

Nyttige podkastserier

Nyttige podkastepisoder for barnevern

  • Barn og unges utvikling og oppvekstmiljø
    • I denne episoden prater jeg med emneansvarlige, Linda Elisabeth Bjørknes og Erik Paulsen. De jobber begge ved UiS; Institutt for sosialfag og er faglig ansvarlige for det første emnet studenter møter når de starter på en bachelor i barnevern ved UiS. Linda Elisabeth og Erik forklarer kort de tema studentene møter i dette emnet, tema som familien, – barnehagen- og skolen som arena: Her henter emnet kunnskap fra fagområdene psykologi, sosiologi og sosialpedagogikk. De sier også noe om hvor viktige venner er, og hvor betydningsfulle ungdomsårene er for ungdoms identitetsprosjekt.

Nyttige podkastepisoder for sosialt arbeid

  • Innføring i sosialt arbeids kunnskapsgrunnlag
    • I denne episoden prater jeg med emneansvarlige, Evelyn Ottesen. Hun jobber ved UiS; Institutt for sosialfag og er faglig ansvarlige for det første emnet studenter møter når de starter på en bachelor i Sosialt arbeid ved UiS. Evelyn forklarer kort de tema studentene møter i dette emonnet, tema som: 1. Introduksjon til faget sosialt arbeid 2. Sosiale problemer 3. Verdier og profesjonsetikk og 4. Utøvelse av sosialt arbeid. Hun viser til ulike arbeidsmåter i undervisningen i emnet, samt gir innblikk i hvor sosionomer arbeider.
bilde av en mikrofon og et headset på lyseblå bakgrunn

Ressurser hos biblioteket

Biblioteket har en rekke ressurser tilgjengelig for studenter med norsk som andrespråk.

Universitetsbiblioteket er et moderne bibliotek og et naturlig møtested for studenter. Det arrangeres jevnlig ulike faglige og sosiale arrangementer, og det tilbys gratis kurs som er åpne for alle. I tillegg til fysiske ressurser tilbyr biblioteket et bredt spekter av digitale tilbud, som elektroniske bøker og tidskrift, databaser og andre nettbaserte ressurser.

Her er noen som kan være nyttige for blant annet studenter med norsk som andrespråk:

Andre relevante lenker:

Universitetsbibliotekets fasade

Opplæringsvideoer

Her finner du nyttige videoer om akademisk skriving, hvordan du kan løse skriftlige oppgaver og hvordan du best kan lykkes med studiene. Du finner også videoer som forklarer viktige teorier og begreper, som kan hjelpe deg med å forstå pensum bedre.

Vidoer om Bronfenbrenners bioøkologiske modell

Illustrsjon av en laptop med et videoikon på skjermen og en lyspære over seg. Planter, bøker, penn, tannhjul omkranser laptopen.