Til tross for koronapandemiens begrensninger, ønsket Det samfunnsvitenskapelige fakultet å arrangere en fysisk avslutningsseremoni for sine masterstudenter, til stor glede for studentene.
Mandag ble det avholdt en høytidelig avslutningsseremoni for masterstudentene ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Mer enn 40 av de rundt 125 avgangsstudentene ved fakultetet møtte opp og mottok litografi, heder og ære. Venner og familie kunne følge seremonien via en live-stream på fakultetets Facebook-side.
En av avgangsstudentene som satte pris på arrangementet, var Debora Dreyer-Olsen. I vår fullførte hun mastergraden sin i International hospitality management (studiet er nå døpt om til «Service leadership in international business»), og er fornøyd med all lærdommen hun sitter igjen med.
- Studiet har gjort meg til en mer kritisk tenker, bedre til å filtrere informasjon og mer miljøbevisst, sier Dreyer-Olsen.
Opprinnelig fra Indonesia, men gift med en norsk mann, håper hun nå å etter hvert få seg en jobb i hotell- og reiselivsbransjen her i Norge.
- Norge har mange hyggelige mennesker og en flott natur.
Pioner-landet Norge
Fra scenen takket også årets studenttaler, vietnamesiske Minh-Nhat "Viktor" Pham ved masterprogrammet «Energi, miljø og samfunn», for at det ble arrangert et fysisk arrangement, og ikke bare digitalt.
- Mange har spurt meg: «hvorfor Norge?» Jeg valgte dette landet og studiet fordi Norge er en av pionerene innen bærekraftig energi, menneskerettigheter og natur- og miljøvern. Studiet har gitt meg tverrfaglig kunnskap som åpner for mange forskjellige karrieremuligheter, sa han fra scenen.
De viktige samfunnsviterne
Dekan Turid Borgen påpekte i sin tale til avgangskullet at samfunnskunnskap og samfunnsforskere trengs mer enn noensinne.
- Klimaendringer, økonomisk og politisk kaos, ulikhet, digitale endringer i alle sektorer og voksende trusler mot demokratiet er alle forskjellige utfordringer som trenger arbeidet til samfunnsforskere – deres arbeid, sa Borgen til studentene.
- Vær et godt medmenneske
UiS-alumn i Hotelledelse og nåværende generalsekretær i Den Norske Turistforening, Dag Terje Klarp Solvang, var seremoniens hovedtaler.
- I dette rommet kan det nå sitte en nobelprisvinner, en statsminister, og det er helt sikkert folk her som vil sørge for at forskjellene i samfunnet blir redusert, og at vi vil bli bedre på å ta vare på de aller svakeste i samfunnet, sa Solvang.
I forrige uke gikk han «flyktningeruta» mellom Oslo og Sverige sammen med kronprins Haakon. I løpet av turen møtte de flere mennesker med ulike historier og opplevelser fra krig og flukt. Fra talerstolen formidlet Solvang hva disse menneskene mente måtte til for å bygge gode samfunn:
- Vær gode mennesker. Vær den beste versjonen av deg selv. Gjør det rette – vær et godt medmenneske.
Tekst og foto: Ingrid Meling Ramberg
Først publisert 03.09.2020