Ønsker du å presentere, delta i en workshop, symposium eller med en poster på verdens største konferanse om mobbing? Da haster det! 11. november stenger «call for abstracts» til WABF 2025.
Nå er det mulig å registrere bidrag til WABF 2025, som er verdens største konferanse om mobbing. Det er åpnet for å søke om å få bidra gjennom å registrere et sammendrag eller «abstract», og det vil være mulig å registrere bidrag til konferansen fram til 11. november 2024. Påmeldingen for å delta på konferansen åpner 18. november.
Tettere kobling mellom forskning og praksis
World Anti-Bullying Forum (WABF) vil finne sted mellom 11.-13. juni 2025. Da vil forskere, praktikere, beslutningstakere og ungdomsorganisasjoner, fra hele verden møtes i Stavanger for en tredagers utveksling av den nyeste forskningen på mobbefeltet.
Under WABF 2025 vil det være mulig å delta med en eller flere av fire ulike typer presentasjoner: symposium, individuelle muntlige presentasjoner, posters og workshops, forteller konferansens faglige leder, Hildegunn Fandrem.
Her kan du registrere ditt bidrag
– Målet vårt er å åpne dørene på vidt gap for at forskning og praksis i større grad kobles sammen, og vi ønsker sterkt å få til et symposium eller en workshop der både forskere og deltagere fra praksisfeltet bidrar sammen, sier Fandrem.
Ønsker å samle over 600 deltagere
Det er Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret) ved Universitetet i Stavanger som arrangerer konferansen. Ifølge Fandrem er målet å samle inntil 600 deltagere fra både inn- og utland.
Konferansen kan være aktuell for både forskere, hjelpetjenester, skoleeiere, skoleledere, mobbeombudene, PP-tjenesten og andre som jobber i utdanningssektoren og med fritidsarenaer, og som er interessert i å få med seg den nyeste mobbeforskningen og være i dialog med andre som er opptatt av å jobbe for å forebygge og stoppe mobbing. Det er ikke vanlig at slike konferanser i så stor grad henvender seg mot praksisfeltet som WABF 2025 gjør, skal vi tro Janne Støen, som leder konferansens komité som har ansvar for praksisretta bidrag.
– På WABF 2025 håper vi å kunne synliggjøre sammenhengen mellom forskere, beslutningstakere, utdanningssektoren og fritidsaktiviteter, sier Støen.
Hun understreker at de også ønsker å invitere ansatte i utdanningssektoren til å bidra med presentasjoner eller lignende for å fortelle om sine erfaringer.
– Målet er å løfte frem spesielt hvordan norske barnehager og skoler jobber for å forebygge mobbing og utenforskap, sier hun.
Tekst: Maria Gilje Strand Illustrasjonsfoto: Jørn Steen/UiS
Ansatte som er omtalt i artikkelen:
Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning
Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning
Avdeling Porsgrunn