Nå kan du melde deg på verdens største konferanse om mobbing

Nå har påmeldingen åpnet til World Anti-Bullying Forum (WABF), som skal foregå i Stavanger 11.-13. juni 2025. – Med verdens fremste forskere innen mobbefeltet på programmet, samt økt fokus på praksisfeltet, så forventer vi stor interesse rundt WABF 2025, sier prosjektleder Hildegunn Fandrem.

Publisert Sist oppdatert
En gutt som ser lei seg ut.

Aldri før har så mange barn og unge rapportert om mobbing i Norge. Internasjonalt er omfanget av mobbing også økende. Nå skal forskere, beslutningstakere, lærere, pedagoger, elever og andre interessenter samles for å dele kunnskap, beste praksis og strategier for å forebygge o g håndtere mobbing under World Anti-Bullying Forum.

– Mobbing vil bli belyst med utgangspunkt i perspektiver fra flere ulike fagfelt, og denne konferansen vil være særlig relevant for de som jobber i og med barnehager og skoler, sier Hildegunn Fandrem.

Nå er påmeldingen til WABF åpnet: Meld deg på konferansen nå.

Største og eneste på mobbing

WABF er verdens største konferanse om mobbing, og er i tillegg den eneste konferansen som fokuserer kun på dette temaet. Det er Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret) ved Universitetet i Stavanger (UiS) har fått æren av å være vertskap for World Anti-Bullying Forum 2025.

WABF blir arrangert i ulike land annethvert år, og har deltakere fra over 35 land, som kommer fra organisasjoner, myndigheter, skoler, universiteter og kommuner.

Les også: Verdens største konferanse om mobbing til Norge

Spennende program

Fandrem forteller at deltagerne på neste års konferanse kan se frem til et spennende program med kjente navn på listen blant hovedforedragsholderne, blant annet Robert Thornberg og Anthony Peguero. De er begge blant verdens fremste forskere innen mobbing. Programmet består av presentasjoner, paneldebatter, posters og workshops, som dekker ulike aspekter ved mobbing, og hva som kreves for at alle barn og unge skal oppleve trygge, gode og inkluderende oppvekstmiljø.

– Målet vårt er å bidra til at forskning og praksis i større grad kobles sammen, og det tror jeg vi skal få til med flere symposium og workshops på programmet der både forskere og deltagere fra praksisfeltet bidrar sammen, sier Fandrem. 

Ønsker å samle 600 deltagere

Ifølge prosjektlederen er målet å samle opp mot 600 deltagere fra både inn- og utland.

Denne konferansen kan være aktuell for både forskere, hjelpetjenester, skoleeiere, skoleledere, mobbeombudene, PP-tjenesten og andre som arbeider i utdanningssektoren og på fritidsarenaer. Den retter seg mot alle som ønsker å holde seg oppdatert på den nyeste mobbeforskningen og delta i dialog med andre som er brenner for å forebygge og stoppe mobbing.

Fandrem mener at konferansen vil kunne gi deltagerne ny kunnskap og inspirasjon til å fortsette å jobbe med dette viktige temaet. Hun tror også den vakre naturen i og rundt Stavanger med Preikestolen og de mange flotte strendene på Jæren, vil kunne lokke mange – spesielt utenlandske deltagere.

Erfaringer fra praksisfeltet

Det er ikke vanlig at slike konferanser henvender seg mot praksisfeltet i så stor grad som WABF 2025, skal vi tro lederen for konferansens komité for praksisrettet bidrag. 

– På WABF 2025 håper vi å kunne synliggjøre sammenhengen mellom forskere, beslutningstakere, utdanningssektoren og fritidsaktiviteter, sier Janne Støen. 

Hun forteller at dette var grunnen til at de har invitert ansatte i utdanningssektoren til å bidra med presentasjoner for å fortelle om sine erfaringer. 

– Målet er å løfte frem spesielt hvordan norske barnehager og skoler jobber for å forebygge mobbing og utenforskap, sier hun. 

Tekst: Maria Gilje Strand
Illustrasjonsfoto: Jørn Steen/UiS