Hovedmålet til NCS2030 er å drive vitenskapelige og teknologiske framskritt for å legge til rette for energieffektiv bruk av undergrunnen.
Blogginnlegg
Publisert
Sist oppdatert
Blogginnlegget er skrevet av
Blog authors
Publisert
Sist oppdatert

Hovedmålet er å bidra til en bærekraftig verdikjede i undergrunnen og nå netto nullutslippsmål for olje- og gassproduksjon.
Viktige områder
- Energisystemer: Forskning og utvikling av metoder for effektiv olje- og gassproduksjon, hydrogen- og CO₂-lagring og geotermisk energiutnyttelse.
- Nullutslipp: Innovative prosesser for å redusere utslipp i energiproduksjonen.
- Digitalisering: Utnytte digitale teknologier for å forbedre beslutningstaking og effektivitet.
- Samfunn: Kartlegge samfunnsmessige konsekvenser og politiske implikasjoner av energiproduksjon.
- Samarbeid: Vi samarbeider med flere forsknings- og industripartnere, som NORCE, IFE og Universitetet i Bergen. Disse partnerskapene forbedrer senterets evne til å takle komplekse utfordringer og drive innovasjon.
- Utdanning: Senteret fokuserer også på utdanning og formidling, og tilbyr studentprosjekter, doktorgradsutdanning og regelmessige webinar for å spre funn fra forskningen.
Forskningssenteret bidrar til energiomstillingen gjennom:
- Innovativ forskning innen områder som underjordiske energisystemer, nullutslippsproduksjon og digitalisering. Dette bidrar til å fremme kunnskap om bærekraftige energiløsninger.
- Senteret samarbeider med flere prestisjetunge institusjoner, inkludert NORCE, IFE og Universitetet i Bergen, samt en rekke industripartnere. Samarbeidet forbedrer kvaliteten og effekten av forskningen.
- Vi tar i bruk en helhetlig tilnærming til energieffektiv bruk av undergrunnen, for å skape en bærekraftig verdikjede fra start til slutt. Dette inkluderer både utvinning av nye ressurser og lagring av CO₂ og hydrogen.
- Senteret er forpliktet til utdanning og formidling, tilbyr muligheter for master- og doktorgradsstudenter og arrangerer regelmessige webinarer for å formidle forskningsresultater.
- NCS2030 har mottatt betydelig finansiering fra Norges forskningsråd og industripartnere, noe som er et bevis på viktigheten av arbeidet.
Målet er at NCS2030 skal gi betydelige bidrag til bærekraftig energi og bedre bruk av undergrunnen.