PhD Prosjektemne i kjemi (MLJ907)

Emnet omhandler temaer på avansert nivå innen fagfeltet kjemi. Emnet skal bringe kandidaten til forskningsfronten innen hans eller hennes ph.d. område. Pensum tilpasses ut fra kandidatens forskningsområde, og er normalt basert på forskningsartikler eller fagbøker om avanserte tema.


Dette er emnebeskrivelsen for studieåret 2025-2026. Merk at det kan komme endringer.

Fakta

Emnekode

MLJ907

Versjon

1

Vekting (stp)

10

Semester undervisningsstart

Vår, Høst

Antall semestre

1

Vurderingssemester

Vår, Høst

Undervisningsspråk

Engelsk

Innhold

Emnet skal gi kandidaten en faglig fordypning innen en valgt tematikk innen kjemi på ph.d. -nivå. Dette kan eksempelvis være fordypning av et instrument, eller et tema innen aktuelt fagområde. Fagplanen settes sammen individuelt i samråd med faglærer og veileder for ph.d. kandidaten.

Læringsutbytte

Etter å ha gjennomført emnet skal kandidaten ha tilstrekkelig kunnskap til å være i forskningsfronten innenfor den delen av kjemien som er definert av hans eller hennes ph.d. område, og være i stand til å gjøre grundig forskning og utvikling innen feltet.

Forkunnskapskrav

Ingen

Anbefalte forkunnskaper

I samsvar med opptakskrav til ph.d. innen Kjemi og Biovitenskap. Emnet kan også tas av siste års masterstudenter i samråd med og etter godkjenning av veileder.

Eksamen / vurdering

Vurderingsform Vekting Varighet Karakter Hjelpemiddel
Rapport eller muntlig eksamen 1/1 Bestått/ Ikke bestått

Pensum er individuelt tilpasset. Vurderingsformen er derfor enten en teknisk rapport/manuskript til review-artikkel, eller muntlig eksamen.Ved åpne tema som litteraturstudium av et avgrenset tema benyttes rapport. Ved definert pensum, som f.eks en fagbok, anvendes muntlig eksamen.

Fagperson(er)

Arbeidsformer

8 timer prosjektarbeid pr uke. Det er ikke ordinær undervisning i emnet; hver enkelt student får veiledning av aktuell faglærer.

Åpent for

Ph.d. program i teknologi og naturvitenskap, eller i kjemi og biovitenskap.

Emneevaluering

Det skal være en tidligdialog mellom emneansvarlig, studenttillitsvalgt og studentene. Formålet er tilbakemelding fra studentene for endringer og justering i emnet inneværende semester.I tillegg skal det gjennomføres en digital emneevaluering minimum hvert tredje år. Den har som formål å innhente studentenes erfaringer med emnet.

Litteratur

Søk etter pensumlitteratur i Leganto