Avdeling for formidling sørger for at kunnskapen og forskningsresultatene om fortidsmenneskene blir kjent for publikum gjennom tilbud til skolene, utstillinger og arrangement, foredrag, åpne dager på utgravingsfeltet og mye mer.

Det har bodd mennesker i Rogaland i mer enn 11 000 år under skiftende naturbetingelser. De har etterlatt seg spor i form av redskaper, våpen, smykker, gravhauger, helleristninger, hustufter, åkre med spor etter dyrking, osv. Museets forskere innen ulike fagområder bruker disse sporene til å stadig finne ut mer om menneskenes levemåte, tro og verdier i en fjern fortid.
Gjør kunnskap kjent
Formidlingsavdelingen ved Arkeologisk museum skal sørge for at denne kunnskapen og forskningsresultatene blir kjent for publikum. Dette gjør vi ved å lage utstillinger og spesialarrangementer på museet, holde foredrag, arrangere åpne dager på utgravingsfeltet, gi omvisinger osv.
Om sommeren tilbys et omfattende aktivitetsprogram for barn, og vi har egne opplegg i høst- og vinterferien. Skoletjenesten sørger ellers for at skolene og barnehagene i fylket får gode pedagogiske opplegg.
Hver høst arrangeres «Museumsnatt» med underholdende, opplysende og overraskende opplevelser for store og små.

Museumsbutikk, våre publikasjoner og kafé Ask og Embla
Alle rogalendinger som besøker våre utstillinger vil finne oldsaker fra sin egen hjemkommune utstilt. Det er også lett å få en oversikt over andre funn og fornminner ved å bruke PC-er med tilgang til databaser.
Museets populærvitenskapelige tidsskrift Frá haug ok heiðni presenterer bl.a. resultater fra arkeologiske undersøkelser rundt om i fylket.
Museumsbutikken tilbyr variert litteratur både fra eget forlag og et bredt utvalg av andre kulturhistoriske bøker og hefter, sammen med smykkekopier fra Rogalands fortid og andre utvalgte suvenirer.
Vi har også en hyggelig kafé som serverer god, hjemmelaget mat.
Kontakt avdelingsleder for formidling, Iselin Grayston.