JUNIA ISA

Oppdag den livlige og sjarmerende byen i Lille Frankrike, på grensen til Belgia og kun en times togtur fra Paris. Her møter du en unik blanding av fransk kultur, historie og moderne livsstil. Lille er også et viktig utdanningssentrum med flere universitet og høykoler, et populært sted for studenter fra hele verden.JUNIA,Graduate School of Science and Engineering tilbyr topp utdanning innen teknolog og ingeniørstudier og er kjent for sitt fokus på innovasjon, forskning og samarbeid med industrien.

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

JUNIA, Graduate School of Science and Engineering, tilbyr flere master- og ingeniørprogrammer. Skolen har tre ulike campuser, Lille, Bordaux og Châteauroux. Totalt ca 5000 studenter.

Junia, campus i Lille tilbyr en rekke spesialiseringer innen ingeniørfag, datavitenskap, bioteknologi og miljøteknologi. Skolen har moderne fasiliteter og laboratorier. Junia tilhører "grande école" i Frankrike. Grande écoles er prestisjetunge utdanningsinstitusjoner innen ingeniørfag, men også handel og administrasjon. Disse skolene fokuserer på akademisk kvalitet og praktisk erfaring, og er kjent for høy standar og sterke forbindelser til industrien.JUNIA har et internasjonalt preg, med et mangfold av studenter fra ulike land.

Det teknisk- naturvitenskapelige fakultet har en Erasmus+ avtale med Junia innen miljøtekologi.

Undervisningsspråk

Engelsk og fransk

Krav om språkkunnskaper

Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk.

B1 i fransk for studenter som ønsker å følge undervisning på fransk

Gratis fransk språkkurs for alle utvekslingsstudenter

Karakterkrav

Ingen karakterkrav.

Antall utvekslingsplasser totalt

TN: 4 plasser pr semester innen miljøteknologi

Informasjon om skolepenger

Studenter som reiser på Erasmus+-utveksling er fritatt for skolepenger.

Stipendmuligheter

Erasmus+-stipend i tillegg til stipend og lån fra Lånekassen.

Semesterorganisering

Høstsemester: september - desember/ januar

Vårsemester: februar -mai/ juni

Dersom utvekslingssemesteret avsluttes senere enn det påfølgende semesteret starter ved UiS, vil instituttet/fakultetet (i samarbeid med partnerinstitusjonen) sørge for tilrettelegging av din utdanningsplan, slik at du ikke blir forsinket i dine studier.

Det finnes ulike muligheter for tilrettelegging: Det kan være at man tar emner som ikke krever at man er tilstede under eksamensperioden, at man får fritak fra obligatorisk undervisning ved UiS eller at man får forlenget frist for innlevering av bachelor- og masteroppgave. Kontakt din studiekoordinator for mer informasjon

Valg av emner

Alle emner er åpne for utvekslingsstudenter

Master programmet i Environmental Science and Pollution Management er tilbudt på engelskMaster environmental science | Junia, Graduate School in France

Studiepoeng i utlandet

30 ECTS = 30 studiepoeng.

Bolig

Det er anbefalt å ordne seg bolig før ankomst/ studiestart.

JUNIA anbefaler utvekslingsstudenter å søke om studentbolig via ALL

eller Studapart

Studentboligene er på campus eller i byen. Søknad om studentbolig og ellers all informasjon finnes på nettsiden. Søk tidlig om bolig.

Visum

Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Frankrike.

Flere spørsmål?