Distriktsvennlig sykepleierutdanning – Dalane og Hå

Høsten 2024 tilbys sykepleierutdanningen som distriktsvennlig heltidsstudium over tre år. Det er kun opptak til distriktsvennlig sykepleieutdanning høsten 2024.

Sist oppdatert
Fakta
Varighet

3 år, heltid

Studiepoeng

180

Antall studieplasser

30

Følg oss

Instagram

Praksis

Halvparten av studietiden

Poenggrense

Nytt studieprogram 2024

Søknadsfrist

Kun opptak i 2024

Det er et stort behov for sykepleiere i distriktene rundt Rogaland.

Om studiet

Å få studere i hjemkommunen min og der jeg bor betyr alt for meg. Muligheten til å kombinere sykepleierutdanningen med etablert familieliv i distriktet var en unik sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg

Hva kan du bli?

Det har vært utrolig spennende å være i praksis. Det har gitt meg et godt innblikk i hva det vil si å være sykepleier og hvor varierte dagene faktisk kan være. 

Praksisstudier

Samhandling med pasienter og pårørende er sentralt i sykepleierutdanningen. Derfor er du som sykepleierstudent i praksis halvparten av studietiden din.

I løpet av praksisperiodene får du erfaring med hvordan det er å arbeide som sykepleier i ulike deler av helsetjenesten. Totalt gjennomfører du seks perioder med kliniske praksisstudier i løpet av utdanningsløpet. Disse praksisperiodene vil finne sted både innenfor spesialist- og kommunehelsetjenesten.

Det er viktig å merke seg at du må være forberedt på å gjennomføre praksisstudier både ved Stavanger Universitetssjukehus (SUS) og utenfor egen kommune, samt å følge praksisstedets arbeidstid. 

Organisering

I løpet av studietiden vil du ha praksis innenfor sentrale faglige områder for å ruste deg godt for yrkeslivet som sykepleier.

  • På første studieår gjennomfører du på vårsemesteret 8 ukers praksis på sykehjem eller i omsorgsbolig i 2. semester.
  • På 2. og 3. studieår blir du delt inn i ulike praksisløp og gjennomfører 9 uker praksis hvert semester innenfor følgende områder: medisinsk praksis, psykisk helsearbeid, kirurgisk praksis og kommunehelsetjenesten.
  • 6. semester avsluttes med 6 uker spesielt rettet mot å fremme ansvar, samarbeid og selvstendig funksjon i sykepleieutøvelsen.
  • Du kan også ta en praksisperiode hos en av våre partnere i utlandet.

All praksisopplæring i utdanningen er obligatorisk, veiledet og vurdert. Gjennom praksisperioden får du oppfølging av en praksisveileder på praksisstedet og lærer fra Universitetet i Stavanger.

Les mer om praksis i helseutdanningene.

Digitale læringsverktøy

Sykepleierutdanningen bruker flere digitale løsninger i undervisning og ferdighetstrening.

App for trening i praktiske sykepleieprosedyrer 

Ferdigheter i prosedyrer er sentralt i sykepleieutdanningen. UiS har derfor utviklet appen DigiSim til bruk i ferdighetstrening.  Løsningen kan brukes til egentrening, men er også laget for at dere som studenter kan veilede hverandre. Appen DigiSim er tilgjengelig i Google Play og App Store.

Les også: Alexander trener prosedyrer to-tre ganger i uka med en app.

Prosedyrefilmer for sykepleierutdanningen

UiS har produsert en rekke prosedyrefilmer til bruk i sykepleierutdanningen. Hvordan stelle sår, sette kateter eller måle blodsukker er blant filmene våre studenter kan ta i bruk i forberedelse til ferdighetstrening. Filmene hjelper studenter med å tilegne seg praktiske ferdigheter – og øker læringsutbyttet under treningen.

Spill i legemiddelregning og -håndtering

For å hjelpe studentene til å mestre legemiddelregning og-håndtering, har Universitetet i Stavanger utviklet «Pillespillet» som et hjelpemiddel for å styrke studentenes kunnskaper. Pillespillet gir mulighet til mengdetrening, er med og visualiserer oppgavene og det å trene gjennom et spill kan gjerne virke ekstra motiverende.

I spillet får studentene tilgang til oppgaver etter vanskelighetsgrad og det synliggjør på en god måte studentens progresjon. Mestringsfølelse gjennom regneoppgaver kan gjerne være med å senke skuldrene frem mot testen.

Opptakskrav

Krav om generell studiekompetanse og politiattest og medisinsk testing.

Det er også krav om gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i norsk (393 timer), og gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i matematikk (fellesfag 224 timer). I tillegg vil det til dette studieprogrammet være krav om geografisk tilknytning (bosted- eller arbeidsattest) til en av samarbeidskommunene Hå, Lund, Sokndal, Bjerkreim, Eigersund.

Dette studiet har krav om politiattest. Politiattest søkes gjennom Studentweb etter du har takket ja til studieplass og fått studierett på studieprogrammet. Følg instruksjonene i Studentweb.

Søknad: via Lokalt opptak.

Søknadsfrist: 15. april

Ved spørsmål om opptak til studiet, kontakt opptak@uis.no.

Spørsmål om søking og opptak?

Å være sykepleier gir deg et hav av muligheter! Du kan velge i mange spennende jobber og videreutdanninger.

Ingvild Trana  , tidligere sykepleierstudent

Livet som student i Stavanger

Kontakt

Førstelektor i sykepleie
51834152
Det helsevitenskapelige fakultet
Avdeling for folkehelse
Rådgiver
51832891
Det helsevitenskapelige fakultet
Fakultetsadministrasjonen HV