Videreutdanning i sykepleie til eldre

Ønsker du å styrke din kompetanse innen demensomsorg og kartlegging av helsebehov hos hjemmeboende eldre? Våre fleksible og nettbaserte masteremner gir deg muligheten til å kombinere studier med jobb.

Publisert Sist oppdatert
Fakta
Varighet

1 år, deltid

Studiepoeng

20 (10 + 10)

Søknadsfrist

Høst: 1. august Vår: 1. desember

Oppstart

Emne 1: Høst 2025 Emne 2: Vår 2026

Undervisningsform

Nettbasert

Hva koster det?

Du betaler kun en semesteravgift hvert semester (tilsvarer kr 900,- høst 2024)

Lær om personsentrert omsorg og kartlegging av helsebehov – tilpasset samfunnets behov for økt spesialisering i eldreomsorgen. (Foto: HelseCampus Stavanger)

Om studiet

Vi tilbyr to tverrfaglige enkeltemner på masternivå for å møte samfunnets behov for kompetanse innen demens og kartlegging av helsebehov hos hjemmeboende eldre.

Undervisningen i emnene er nettbasert og det legges opp til varierte digitale arbeids- og undervisningsformer. Emnene er fleksible slik at du kan kombinere studier og jobb. De har samlet et omfang på 20 studiepoeng og tilbys som to enkeltemner som gjennomføres høst og vår. Emnene kan tas samlet eller hver for seg.

Ved å ta disse emnene vil du få kunnskap om og ferdigheter i sykepleie til eldre med et særlig fokus på teoretisk og praktisk kunnskap og ferdigheter om demens, og en helhetlig tilnærming til å kartlegge og iverksette tiltak for helse og funksjon hos hjemmeboende eldre.

Demensomsorg

Emnet «Demens. Teoretisk grunnlag og praktisk tilnærming» er et teoretisk emne som gir spesifikk kompetanse i demensomsorg. Emnet rommer teori og refleksjon knyttet til nasjonale føringer og lovgivning innen demensomsorg, demenssykdommer, personsentrert omsorg ved demens og kunnskapsbaserte sykepleiefaglige tilnærminger. I tillegg vil emnet gi deg kunnskap om samhandling med pårørende, kvalitetsforbedring samt bruk av teknologi blant personer med demens.

Helse og funksjon hos hjemmeboende eldre

Emnet «Kartlegging og tiltak for hjemmeboende eldres helse» er et teoretisk og praktisk emne som vektlegger en helhetlig tilnærming til helse og funksjon hos hjemmeboende eldre. Emnet vil gi deg kunnskap om grunnleggende tekning om helsefremming, forebygging, rehabilitering og deltakelse. Emnet vektlegger å utvikle kunnskap og ferdigheter i å kartlegge helsebehov og iverksette tiltak i et tverrfaglig og helsefremmende perspektiv. Dette emnet er relevant for blant annet sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og vernepleiere.

Praktisk informasjon

Kontakt oss

Førsteamanuensis i helsevitenskap
51833688
Det helsevitenskapelige fakultet
Avdeling for omsorg og etikk
Professor i helsevitenskap
51834158
Det helsevitenskapelige fakultet
Avdeling for folkehelse
Førsteamanuensis i sykepleievitenskap/helsevitenskap
Paviljong 15 Kontor P-227
Det helsevitenskapelige fakultet
Avdeling for kvalitet og helseteknologi