Vil du bidra til å gjøre en forskjell og skape mer bærekraftige løsninger for fremtiden? Med en master i transformasjon og nyskaping får du et fornyet og mer kreativt tankesett. Du vil lære en rekke metoder og ledelsesferdigheter, som gjør deg i stand til å bidra til det grønne skiftet og andre store samfunns- og organisasjonsutfordringer.
90
Høst, vinter og vår
Master
Deltid
Samlingsbasert
Norsk og engelsk (ett fag)
Den nye mastergraden vil hjelpe med å omstille regionens kompetanse og innovasjonskraft, til fremtidens problemløsere som planeten vår så sårt trenger.
Om masterprogrammet
Vi lever i en tid med store utfordringer som må møtes både på samfunns-, organisasjons/bedrifts- og individnivå. Dette krever transformasjon, som igjen fordrer nytenking og nyskaping. Denne masteren er erfaringsbasert og tverrfaglig, og vil gi deg ledelsesferdigheter basert på designtenkning og kreative måter til å løse problemer på.
I masteren vil kandidatene aktivt bidra gjennom å utfordre det kjente og utforske det ukjente, med en samskapende og tverrfaglig inngang til utviklingsarbeidet. Du vil lære deg nye tankesett, velprøvde metoder og verktøy, og trene evnen til å utfordre egne antagelser og praksis.
Designmetodikken ligger i bunn for praksisen og undervisningen i alle kurs. I en slik metodikk fokuserer vi på reelle behov og problem før vi søker løsninger. Vi vrir og vrenger på problemstillinger, arbeider systematisk og grensesprengende med ideutvikling, og tester fortløpende ut ideer og forslag til løsninger mot sluttbrukere.
Gjennom studiet vil du utvikle en ny forståelse av hva det vil si å drive ledelse. Dette vil igjen gi deg kompetanse til å lede transformasjon- og nyskapingsprosesser, både på et organisasjonsnivå og ned i fasilitering av konkrete workshop og prosjektforløp. Du vil være en etterspurt kompetanseaktør som setter i gang og bidrar aktivt til nødvendige omstilling- og transformasjonsprosesser. Du vil gjøre en forskjell.
Hvert enkelt kurs og programmet som helhet er arbeidsrelevant og gir rask og anvendbar kompetanse.
Les også denne nyhetsartikkelen om masterprogrammet: Ny og unik ledelsesutdanning ved UiS
Hvem passer studiet for?
Du er en person som ser muligheter og vil mye. Du er ambisiøs, proaktiv, over gjennomsnittet nysgjerrig, og kanskje noe utålmodig på å bidra til forbedringer. Du er en som vil være med på transformasjons- og nyskapingsprosesser, er åpen for å utfordre egne antagelser, og klar til å videreutvikle deg selv for å bidra til en mer bærekraftig fremtid.
Foto: Elisabeth Tønnessen.
Emner tilknyttet masterprogrammet
Masteren er erfaringsbasert og består av 90 studiepoeng. Du kan søke innpass og velge opptil tre kurs fra andre programmer, tilsvarende 30 studiepoeng.
Når du har gjennomført og bestått seks kurs (60 studiepoeng) kan du begynne på masteroppgaven (30 studiepoeng). Denne skal være et uttrykk for din evne til å kombinere relevant arbeidserfaring med designdrevet faglig innsikt i en reell problemstilling relatert til ledelse, transformasjon, og nyskaping. Masteroppgaven innebærer en fordypning i et tema med basis i praktisk problemstilling.
*Kan tas som enkeltemner og uavhengig av rekkefølge
Obligatoriske emner
Valgfrie emner
- E-MTN103 Creative expectations of the future (høst)
- E-MTN105 Organisasjonsutvikling og transformasjon (vinter)
- E-MTN104 Samskaping og fasilitering (vinter)
- E-MTN106 Ansvarlig forretningsdesign (vår)
- E-MTN107 Teamledelse (høst)
Masteroppgave
Med forbehold om endringer.
Møt foreleserne
Administrative kontaktpersoner
Dette sier deltakerne
Programutvikling og støttespillere
Innhold og emner i masteren er utviklet sammen med 30 strategiske partnere innen privat, offentlig og frivillig sektor som har sett et tydelig behov for en slik praksisnær og annerledes masterutdanning. Det var partnerne selv som tok initiativet til masteren basert på etterspørsel etter denne kompetansen i egen organisasjon.
Utvikling av masterprogrammet er støttet økonomisk av Direktoratet for Høyere Utdanning og Kompetanse (HK-dir), der søknaden fikk full uttelling (Fremragende) på arbeidsrelevans. Programmet er også støttet av UNESCO Chair i ledelse, nyskaping og fremtidskyndighet.
Dette sier næringslivet
Claire Richardson, Norske Shell
"Energiomstilling krever store endringer i energisystemet vårt. Selv om mange av våre ferdigheter innen offshore industrien er overførbare, er det behov for kompetansebygging. Dette nye masterprogrammet gir oss grunnleggende ferdigheter på scenariotenkning, innovasjon, kreativ problemløsning og samskaping. Og viktigst av alt: vi er alle ledere, så dette programmet er for alle! "
Frederik Hansen, Laerdal Medical
"Virksomheter i Stavanger-regionen har vært gode på omstilling før. Akkurat nå er denne viljen og evnen til endring viktigere enn noen gang. Ledelses-utdanning sammen med verktøykassen fra designfagene er en drømmekombo. Vi har store forventninger til dette nye masterstudiet."
Inger Hanne Vikshåland, Stavanger kommune
"Vi står ovenfor store samfunnsutfordringer fremover med en aldrende befolkning, utenforskap, grønn omstilling og svekket kommuneøkonomi. For å håndtere disse utfordringene trengs et markant kompetanseløft, både regionalt og nasjonalt, knyttet til bedre samhandling, nyskaping og evne til transformasjon. Denne masteren treffer blink på dette behovet! "
Trine Hamre, Lyse
"Lyse er mer enn et selskap. Vi står i spydspissen for det grønne skiftet og bygger infrastrukturen samfunnet vårt trenger. Derfor trenger vi ansatte som våger å tenke nytt, og som utfordrer både oss og seg selv. Vi mener at mastergraden i transformasjon og nyskaping kan bidra til nettopp dette."
Olav Ovaa, Blå Kors
"Vi trenger en praksisnær mastergrad med tilegnelse av en rekke verktøy til å lede samskapingsprosesser som kan gi robuste og bærekraftige løsninger på komplekse problemer, både lokalt og regionalt. Og her leverer den nye masteren i transformasjon og nyskaping."
Designprinsipper
De følgende ni designprinsipper lå til grunn for utviklingen av hvert emne og masterprogrammet som helhet.
1. Gjøre en forskjell ved å utfordre det kjente og utforske det ukjente
Programmet skal gjøre en distinkt forskjell for enkeltindivider, organisasjoner, og samfunn ved å utfordre det kjente og utforske det ukjente. Videre skal det arbeides ut ifra en hensikt som er større enn kun utelukkende profitt da programmet skal bidra til den transformasjon og nyskaping som kreves for å muliggjøre bærekraftig utvikling og det grønne skiftet.
2. Verdi - her og nå
Hvert enkelt kurs og programmet som helhet skal være arbeidsrelevant og gi verdifull og raskt anvendbar kompetanse til kursdeltakere og deres arbeidsgivere.
3. Samskapende, mangfoldig og involverende
Vi vil ha en tverrfaglig, tverrsektoriell og mangfoldig inngang til masteren, der ulik kompetanse og erfaring involveres og samskaper i utvikling og gjennomføring av kurs og program.
4. Reframing og nye tankesett
Kursdeltakerne vil lære seg nye tankesett og metoder, utvikle en evne til å utfordre antagelser, se på problemstillinger med nye øyne, og utvikle sin kreative kapasitet.
5. Hyppig utprøving og redesign
Vi skal raskt teste ut ny teori, praksis, og læringsmål for så å gjøre fortløpende justeringer. Det læres underveis.
6. Integrering av teori og praksis
Det skal være en tett kobling mellom teori og praksis, der kursdeltakerne evner å se både det teoretiske bakteppet og mestrer ulike verktøy og metoder i praksis.
7. Helhet i mangfold
Det skal være en rød tråd gjennom hele programmet samtidig som det rommer mangfold. Hvert enkelt kurs skal både stå på egne bein og bidra til helheten.
8. Tydelig og klar profil
Det skal komme tydelig frem hva programmet står for og ikke står for. Vi vil kunne si nei til forslag som ikke samsvarer med det overordnede målet.
9. Vekst utover programmet
Programmet skal etterstrebe en framsnakkende, åpen og delende holdning, og bidra til å skape et nasjonalt og internasjonalt nettverk med alumni og samarbeidspartnere.