InvolveMENT-prosjektet skal tilpasse digitale psykiske helsetjenester for å møte behovene til ungdom med bakgrunn som nasjonale minoriteter, urfolk og flyktninger. Hovedmålet med prosjektet er å bidra til å styrke deres psykiske helse.
2023 – 2027
Prosjektet er delvis finansiert av Norges Forskningsråd, prosjektnummer 336307
Hjelp oss med å forbedre digitale helsetjenester for unge
Er du mellom 16 og 25 år? Du kan være med på å forme digitale tjenester for tanker, følelser og trivsel slik at de er bedre tilpasset for alle unge. Vi vil høre din mening!
Spørreundersøkelse
Delta i spørreundersøkelsen vår! Det tar 15 minutter og alle som fullfører får gavekort på 50 kroner.
Intervju
Har du bakgrunn som flyktning, jøde, kven, norskfinne, same, skogfinne, rom eller romani/tater? Vi vil gjerne snakke med deg! Alle som blir med på intervju får et gavekort på 250 kr. Ta kontakt med oss for å delta!
Om prosjektet
Hvordan er den psykiske helsen til ungdom med minoritetsbakgrunn i Norge? Bruker og har de behov for digitale helsetjenester for psykisk helse? Dette kan for eksempel være chattetjenester, selvhjelps-apper eller samtaler med helsepersonell på nett. Vet ungdom om de digitale tjenestene som finnes, og er de fornøyde med dem?
Det finnes i dag lite informasjon og forskning om disse spørsmålene. I dette prosjektet skal vi forske på nettopp dette. Vi vil finne ut hvilke behov ungdom med bakgrunn som nasjonale minoriteter, urfolk og flyktninger har for digital helsehjelp, og hvordan digitale tjenester best kan bidra til å møte disse behovene.
- Først skal vi gjennomføre spørreundersøkelser og intervjuer for å lære om erfaringene og behovene minoritetsungdom har med psykisk helse og bruk av digitale helsetjenester.
- Så skal vi bruke det vi finner ut for å anbefale hvordan digitale tjenester kan tilpasses slik at tjenesten passer for minoritetsungdom.
- Til slutt skal vi teste digitale tjenester. Da ønsker vi å finne ut om minoritetsungdom er fornøyd med tjenestene og om de bidrar positivt for deres psykiske helse.
For å få så nyttige og riktige resultater som mulig skal ungdommer være med i alle trinn i forskningsprosessen. For eksempel kommer ungdomsrepresentanter for de forskjellige minoritetsgruppene med forslag til hvilke spørsmål vi bør stille i spørreundersøkelser og intervjuer. De hjelper oss også med å finne ut hvordan vi kan rekruttere deltakere til studien og med å forstå svarene fra minoritetsungdom.
Finn oversikt over aktivitet og publikasjoner på prosjektets Cristin-profil.
Aktuelt
Deltakere i prosjektet
Forskere ved UiS
Tilknyttede forskere
- Ketil Lenert Hansen - Professor, PhD. Norges Arktiske Universitet, Regionalt kunnskapssenter for barn og unge, Nord (RKBU Nord), Fakultet for helsevitenskap
- Francesca Cornaglia – Helseøkonom, PhD. Queen Mary University of London (UK), School of Economics and Finance
- Clare Relton, Senior lecturer, PhD. Queen Mary University of London (UK), Wolfson Institute of Population Health
Kontakt oss
Avdeling for kvalitet og helseteknologi
Fakultetsadministrasjonen HV