Dette åpningsarrangementet setter i gang Grønn uke med en opplysende og spennende samtale om bærekraftig mat.
Hva er bærekraftig mat, og må alle være veganere for å spise bærekraftig? Hvilke matvarer er bærekraftig og hvilke er ikke? Disse og flere andre spørsmål får du svar på under denne samtalen.
Program
- Hva er bærekraftig mat? Emil Beddari, Fremtiden i våre hender (digitalt)
- Norsk selvforsyning og global matforsyning? Hvor usikre er vi? Christian Anton Smedshaug, AgriAnalyse
- Matens historie i et bærekraftig perspektiv. Gabriella Petrick, postdoktor ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora ved UiS
- Samtale og mulighet for spørsmål fra publikum
Samtalen ledes av førsteamanuensis Jens Kaae Fisker ved institutt for medie og samfunnsfag ved UiS.
Emil Beddari er fagrådgiver i Fremtiden i våre hender og jobber med bærekraftige matsystemer, rettferdig grønt skifte og matsvinn. Han har bakgrunn som samfunnsgeograf med spesialisering innen rettferdig klima- og miljøpolitikk.
Christian Anton Smedshaug har vært daglig leder i AgriAnalyse siden 2011 og arbeider bredt med spørsmål knyttet til økonomi, utvikling og spørsmål knyttet til verdikjeden for norsk jordbruk.
Gabriella M. Petrick er en vitenskaps- og teknologihistoriker med fokus på mat, matsystemer, bærekraft og smakens sensoriske historie.
Se hele programmet for Grønn uke her.